EVALUERES: Politidirektør Øystein Mæland (foran), politimester Anstein Gjengedal i Oslo (bak) og politimester Sissel Hammer (midten) i Nordre Buskerud politidistrikt, her etter et pressemøte om terrorsaken. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
EVALUERES: Politidirektør Øystein Mæland (foran), politimester Anstein Gjengedal i Oslo (bak) og politimester Sissel Hammer (midten) i Nordre Buskerud politidistrikt, her etter et pressemøte om terrorsaken. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .Vis mer

Politiet vurderer egen 22. juli-innsats i september

Det opplyser politidirektør Øystein Mæland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i september vil politiet gå ut med de første vurderingene som gjøres av 22.-juli-kommisjonen, som skal granske politiets innsats dagen terrorangrepene i Oslo og på Utøya skjedde.

- Vi legger nå opp en bred evaluering som skal gå gjennom ulike sider av politiets håndtering av 22. juli. I september kommer vi med noen foreløpige vurderinger. Og så vil rapporten være ferdig tidlig på nyåret, til sier politidirektør Øystein Mæland til NRK tirsdag.

Politiet har kommet under sterk kritikk for responsen under terroranslaget. Om beredskapstroppen kunne brukt kortere tid på å komme seg fra Oslo til Utøya i Tyrifjorden, og hvorfor det ikke ble brukt helikopter under aksjonen, er blant de mest sentrale spørsmålene.

- Denne politiaksjonen ble gjennomført så raskt som overhodet mulig, i den situasjonen som dette skjedde i, har Mæland tidligere sagt som svar på kritikken som har kommet mot politiet i etterkant av angrepene.

(NTB)