Politiet vurderer egen habilitet

Politiet vurderer sin egen habilitet i etterforskningen, etter at et ektepar ble funnet døde på Kolbotn onsdag morgen. Den avdøde mannen er tidligere ansatt i politiet og har de siste åra jobbet ved Politihøgskolen.

ETTERFORSKER: Natt til onsdag opplyser Øst politidistrikt at de har iverksatt drapsetterforskning etter at to voksne personer har dødd som følge av en alvorlig voldshendelse på tettstedet Kolbotn i Nordre Follo kommune. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag opplyste Øst politidistrikt at de hadde iverksatt drapsetterforskning, etter at et ektepar i 40-åra ble funnet døde på Kolbotn.

De to skal ha dødd som følge av en alvorlig voldshendelse.

Den døde mannen har bakgrunn fra politiet og har de siste åra vært ansatt ved Politihøgskolen. Politihøgskolen bekrefter overfor Dagbladet at én av de døde var ansatt hos dem.

- Etterforsker bredt og grundig

Politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at de vil vurdere etterforskernes habilitet i saken.

- Vil den avdøde mannens historie som politi påvirke etterforskningen?

- Det var Politihøgskolen som gikk ut med denne informasjonen. Det er politiet i Øst som etterforsker saken, og habilitet blir vurdert, sier Marthinsen.

Politiadvokaten vil ikke si noe om hendelsesforløpet. Hun forteller at obduksjonsrapporten vil vise hva som har skjedd.

- Hendelsesforløpet er noe vi etterforsker bredt og grundig av hensyn til de etterlatte i denne saken - ikke minst for de nærmeste pårørende. Vi håper å kunne få noen svar på hva som har skjedd underveis i etterforskningen.

ÅSTEDET: Her fraktes en båre ut av leiligheten og inn i en sort bil på åstedet i Kolbotn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅSTEDET: Her fraktes en båre ut av leiligheten og inn i en sort bil på åstedet i Kolbotn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Utelukker andre involverte

Politiet mistenker ikke at andre personer har vært involvert i hendelsen. Foreløpig ønsker de ikke å gi opplysninger om dødsårsak eller drapsvåpen

- Hvordan kan dere utelukke at andre var involvert?

- Undersøkelser på stedet kan bekrefte vår oppfatning, svarer politiadvokat Marthinsen

De avdøde er ikke omhandlet hos politiet tidligere, opplyser hun. Så langt politiet er kjent med saken, bodde det avdøde ekteparet sammen.

Parets barn blir ivaretatt av en nær slektning.

- Barnevernet er så klart også involvert, og vi har bedt om retten til en bistandsadvokat til barna. Det er også satt i gang en prosess for å få en verge for dem, sier Marthinsen.

Av hensyn til barna vil hun ikke si noe om deres rolle i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer