I DIALOG MED POLITIET: Reidar Voith vil trolig ha nye samtaler med vestfoldpolitiet om 
Pastor Reidar Voith.


Foto: Alf Ove Hansen
I DIALOG MED POLITIET: Reidar Voith vil trolig ha nye samtaler med vestfoldpolitiet om Pastor Reidar Voith. Foto: Alf Ove HansenVis mer

Politiet vurderer påståtte overgrep

Visepolitimester Steinar Kaasa vil snakke med pater Reidar Voith.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||TØNSBERG (Dagbladet): Politiet bekrefter nå at de har vært i kontakt med sogneprest Reidar Voith i forbindelse med beskyldningene mot pater Kjell Arild Pollestad om misbruk.

Les også: - Saken min vil trolig bli politietterforsket

Visepolitimester i Vestfold, Steinar Kaasa, opplyser at han vil snakke med Voith for å vurdere om de påståtte seksuelle overgrepene mot ham er foreldet. Politiet utelukker ikke at saken vil ende med anmeldelse og påfølgende etterforskning.

-Vi har ikke satt i gang noen sak. Vi har hatt en samtale på telefon med Reidar Voith og fortalt at hvis han ønsker å snakke med politiet, så har vi gitt ham en kontakt. Men seksuelle overgrep er alltid alvorlige, slik at vi kan for egen del gå til anmeldelse hvis det er nødvendig, forteller visepolitimester i Vestfold, Steinar Kaasa.

Det var pater Reidar Voith som sjøl fortalte Dagbladet at politiet nå er koblet inn i saken der det har blitt påstått at forfatter og pater Kjell Arild Pollestad to ganger forsøkte seg på seksuelle overgrep mot ham under Voiths studier til prest i den katolske kirken

- Ikke tatt stillingDet viser seg imidlertid at politiet foreløpig lar saken i bero inntil Voith har forklart seg.

- Vi må først høre hva som blir forklart og hva saken gjelder før vi eventuelt tar stilling til foreldelse, forklarer Kaasa.

Reidar Voith er for tiden på ferie i London. Han vil ikke lenger kommentere saken. Politiet i Vestfold har heller ikke hørt noe mer fra Voith. Noe som trolig betyr at saken først kommer videre når Voith er tilbake på norsk jord en gang onsdag kveld eller torsdag. Kaasa, for sin del,  legger til at det ikke en gang er sikkert at Vestfold er det rette politidistriktet til å håndtere denne saken.

-Vi tok kontakt utelukkende fordi overgrepene skal ha skjedd mens de involverte var hjemmehørende i vårt område, sier Steinar Kaasa.

Slo tilbake i leserinnleggI Aftenposten i dag går Pollestad hardt ut og forteller at han på ingen måte har forgrepet seg på Voith. I en lang redegjørelse skriver han blant annet:

«Vår fysiske kontakt bestod i at jeg stod på nederste loftstrinn i gangen for å rekke opp til å gi ham en klen når han kom og gikk. Han fikk aldri en berøring som ikke en far kunne ha gitt sin sønn, eller en onkel sin nevø eller niese.»

- Jeg har ingen kommentarer til pater Pollestads artikkel i Aftenposten, skriver Reidar Voith i sms til Dagbladet.