Politiet vurderer sentral etterforskning av metanolsaken

Politiet i Moss vurderer å be om en sentral etterforskning av metanolsaken etter utviklingen i saken siste døgn, opplyser politiinspektør Jon Aga hos politiet i Moss til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har dette under fortløpende vurdering, men foreløpig har vi ikke kontaktet høyere påtalemyndighet for å få samordnet etterforskningen, sier Aga til NRK.

Saken ser nå ut til å ha forgreninger over store deler av landet. Tirsdag ble det meldt at en person fra Øksfjord i Finnmark er død av metanolforgiftning på sykehuset i Hammerfest.

Dermed er seks personer meldt døde etter metanolforgiftning i den siste tiden. Fem er bekreftet døde, mens det ikke er kommet noen endelig bekreftelse på at det var metanol som forårsaket det sjette dødsfallet.

Samme opprinnelse?

Fungerende narkotikasjef i Oslo-politiet, Anne-Karin Hannevold, er helt overbevist om at den beslaglagte spriten i Oslo stammer fra forskjellige partier med sprit.

Kannene med Oslo-spriten er forskjellig fra kannene med spriten som er beslaglagt i Moss. Men Hannevold utelukker ikke at spriten i begge tilfellene kan ha samme opprinnelse.

- Det forsøker vi å kartlegge gjennom etterforskningen i denne saken, sier Hannevold.

Så langt er det bare politiet og etterforskningen i Moss som har greid å fastslå at metanolsaken har internasjonale forgreininger.

Jon Aga sier at den beslaglagte spriten i Moss kommer fra Värmland i Sverige. Ha vil ikke kommentere påstander om at spriten kan spores til Kiel og Köln i Tyskland.