Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vurderer straffeforfølgelse av norske Hellas-turister

Politiet i Norge sier det er aktuelt å vurdere straffeforfølgelse av norsk russ som har begått ulovligheter i Hellas.

KAN STRAFFEFORFØLGES: Ungdom begår lovbrudd i utlandet kan straffeforfølges. Her fra den greske øya Kos tidligere i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KAN STRAFFEFORFØLGES: Ungdom begår lovbrudd i utlandet kan straffeforfølges. Her fra den greske øya Kos tidligere i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tallrike rapporter i mediene og fra greske myndigheter om norsk ungdom varsler politiet at de vil vurdere å straffeforfølge enkeltpersoner som har deltatt i voldshandlinger på sydenferie, melder NRK.

– Det er slik at handlinger begått av norske ungdommer i Hellas skal vi ettergå i straffesporet, sier politiførstebetjent Johan Benitez i Oslo politidistrikt.

Han sier politiet gjerne vil ha en diskusjon rundt hele russetiden, dens omfang og måten den blir feiret på.

– Det kan bli aktuelt å straffeforfølge ungdommene, men det kommer an på utfallet til gresk politi og om bevisene er gode nok, utdyper seksjonsleder Ann-Gørild Kjeldsen, for forebygging i Oslo vest til NRK.

Seksjonen har tatt kontakt med Kripos for å få vite hvem som er innblandet i de forskjellige episodene.

– Vi vil kartlegge dette fordi vi lurer på om de vil fortsette når de kommer hjem, sier Kjeldsen.

Også i Asker og Bærum følger politiet opp hendelsene fra Hellas. Politioverbetjent Ole Magnus Jensen sier til Budstikka at de er opptatt av å avdekke mulige konflikter mellom russebussene.

– Vi har sendt en forespørsel til Kripos om det er noe vi bør vite. Vi er ute etter opplysninger som vil være interessante for oss i forebyggende øyemed når vi skal håndtere russen fram til russefeiringene neste vår, sier Jensen.