Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vurderer varetektsfengslinger - kidnappede jenter ikke funnet

Fortsatt ingen spor etter den mistenkte barnefaren.

POLITISPERRINGER: Politiet satte opp veisperringer på store deler av Østlandet i går, på jakt etter gjerningsmennene. Foto: BJØRN LANGSEM
POLITISPERRINGER: Politiet satte opp veisperringer på store deler av Østlandet i går, på jakt etter gjerningsmennene. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet skal i dag vurdere varetektsfengsling av de tre pågrepne irakerne i bortføringssaken på Hadeland. Barnas far har status som mistenkt.

Tre irakiske menn ble tirsdag pågrepet av politiet i forbindelse med at to jenter på ett og tre år ble brutalt bortført av maskerte menn på Hadeland i Oppland. Barna er ikke funnet.

- Det er til nå ikke kommet fram noen opplysninger fra eventuelle avhør av de pågrepne, opplyser informasjonsrådgiver Tom Pettersen i Vestoppland politidistrikt.

Politiet jobbet natt til onsdag for fullt med alle tilgjengelige ressurser og fikk bistand fra Kripos.

Pågripelser De to jentene ble bortført mens de var sammen med sin irakiske mor under oppsyn av en barnevernansatt på Gran frivilligsentral tirsdag formiddag. To menn stormet inn i lokalene iført hettegenser og solbriller. De sprayet noe som lignet gass i ansiktet på jentenes mor, og en tolk ble tvunget ned på gulvet med elektrosjokkvåpen. Den barnevernansatte løp fra stedet.

Tre timer senere ble to menn pågrepet i en bil i Sarpsborg, og senere på dagen ble en tredje mann pågrepet i en bil ved Sollihøgda i Hole kommune. Jentene var ikke i noen av disse to bilene.

Barnas mor bor i Oppland og faren bor i Østfold. Faren ble tirsdag etterlyst internasjonalt. Han har status som mistenkt, skriver VG.

- Det er ingen grunn til å tro at barna er bortført av noen som ikke kjenner dem, sier påtaleleder Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt.

Konflikt De to jentenes foreldre er begge av irakisk opprinnelse og har ifølge avisen vært i konflikt. Derfor ble barna tatt hånd om av barnevernet. Barna var plassert i et beredskapshjem, som er et midlertidig fosterhjem.

Ingen foreldrene bor i Brandbu, men de har om hverandre reist dit for å besøke barna. Det var da moren skulle ha et slikt samværsmøte, at barna ble bortført.

- Møtet var hemmelig. Kun noen med kunnskap om at det skulle foregå kan stå bak, sier tolken Mansour Alialy.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media