Politiets akevideo går verden rundt: - Viktig for å bygge tillit

Politiet vil vise en mer folkelig side for å styrke tilliten og dialogen med publikum.

AKER: Etter nattskiftet tidlig fredag morgen bestemte politiet i Trondheim seg for å arrangere akekonkurranse. Videoen har fått stor oppmerksomhet. Video: Politiet på Heimdal, Melhus og KlæbuVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi hadde lyst til å finne på noe artig etter jobb. Det var rundt seks minusgrader, så da tenkte vi at det hadde vært morsomt å dra og ake litt, sier innsatsleder ved Heimdal politistasjon, Ketil Stene til Dagbladet.

Klokka halv fem natt til fredag samlet han dermed kolleger til en akekonkurranse etter nattskiftet i Trondheim. De fant en bratt bakke som var stengt for trafikk, og i mangel på akebrett måtte de bruke det de hadde for hånden. Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Politiskjoldene, som vanligvis brukes under mer risikable forhold enn dette, viste seg å være det beste alternativet. Til sammen var det 12 tjenestepersoner som kjempet om å komme først over målstreken.

Politiet på Heimdal, Melhus og Klæbu la ut video av seansen på Facebook, og responsen lot ikke vente på seg.

Internasjonal oppmerksomhet

I løpet av helga har flere internasjonale medier delt videoen, deriblant amerikanske ABC News, britiske Sky News, Daily Mail, The Australian og Malaysia News.

Stene sier politiet er helt overveldet over responsen.

- Det er helt vilt, vi hadde aldri sett for oss at det skulle få så mye oppmerksomhet. Vi har 7000 følgere på Facebook, og tenkte det kunne være en liten artig greie for lokalmiljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer