Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiets akevideo går verden rundt: - Viktig for å bygge tillit

Politiet vil vise en mer folkelig side for å styrke tilliten og dialogen med publikum.

AKER: Etter nattskiftet tidlig fredag morgen bestemte politiet i Trondheim seg for å arrangere akekonkurranse. Videoen har fått stor oppmerksomhet. Video: Politiet på Heimdal, Melhus og KlæbuVis merVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi hadde lyst til å finne på noe artig etter jobb. Det var rundt seks minusgrader, så da tenkte vi at det hadde vært morsomt å dra og ake litt, sier innsatsleder ved Heimdal politistasjon, Ketil Stene til Dagbladet.

Klokka halv fem natt til fredag samlet han dermed kolleger til en akekonkurranse etter nattskiftet i Trondheim. De fant en bratt bakke som var stengt for trafikk, og i mangel på akebrett måtte de bruke det de hadde for hånden. Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Politiskjoldene, som vanligvis brukes under mer risikable forhold enn dette, viste seg å være det beste alternativet. Til sammen var det 12 tjenestepersoner som kjempet om å komme først over målstreken.

Politiet på Heimdal, Melhus og Klæbu la ut video av seansen på Facebook, og responsen lot ikke vente på seg.

Internasjonal oppmerksomhet

I løpet av helga har flere internasjonale medier delt videoen, deriblant amerikanske ABC News, britiske Sky News, Daily Mail, The Australian og Malaysia News.

Stene sier politiet er helt overveldet over responsen.

- Det er helt vilt, vi hadde aldri sett for oss at det skulle få så mye oppmerksomhet. Vi har 7000 følgere på Facebook, og tenkte det kunne være en liten artig greie for lokalmiljøet.

Han forteller at det er viktig for dem å by på seg selv og vise de litt mindre alvorlige sidene av politihverdagen. I politiets innbyggerundersøkelse for 2018 kom det fram at befolkningens tillit til politiet var på det laveste nivået på fire år. Stene tror og håper litt mer lettbeinte videoer som denne vil bidra til å bygge tillit, gjennom å vise folk at politiet er som folk flest.

- Vi er helt avhengige av å ha en god dialog med publikum for å gjøre jobben vår. Vi håper at det å se en litt annen side av politiet kan gjøre det enklere å ta kontakt, sier han.

Mistenker juks

Deltakerne er imidlertid ikke helt enige om hvem som var den rettmessige vinneren av konkurransen. Stene kontaktet først Sentrum politistasjon og utfordret dem til konkurranse.

De meldte fra til operasjonssentralen, som var godt bemannet og bestemte seg for å sende noen deltakere.

- De som sitter på operasjonssentralen er stort sett alltid inne, og hadde splitter nytt og ripefritt utstyr, i motsetning til våre. De sklei dermed raskere ned og vant begge rundene. Jeg er ikke sikker på om vi vil invitere dem neste gang, ler han.

- Skjoldene tar ikke skade av at dere aker på dem?

- Nei, dette er solide saker som vi bruker for å beskytte oss selv i potensielt farlige situasjoner, så de tåler en støyt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!