Politiets bevæpning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er helt sikkert ikke ment slik, men det blir noe respektløst over hvordan lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, har brukt drapet på Arne Sigve Klungland til å fornye kravet om å væpne patruljerende politi med maskinpistoler. Sist mente Johannessen at politiet måtte få slike maskinpistoler fordi våpenet må være personlig. Etter drapet i Stavanger har Johannessen byttet budskap til at alle må forstå at politifolk med revolvere ikke strekker til i kamp med brutale ranere med militære automatvåpen.

Det er ingen som mener at politifolk med revolvere skal settes inn i kamp mot noen som helst. Heller ikke om politifolk får maskinpistoler, bør de bli det. Våpnene gjør dem bare enda mer sårbare. Beredskapsavdelinger med ordentlig, tungt utstyr skal settes inn i særlig farlige situasjoner. Den vanlige polititjenestemann er ikke en soldat, og skal ikke være det. Det er en hovedoppgave for politiet å hindre våpenbruk og skuddveksling i vårt sivile samfunn. Brutal og organisert internasjonal kriminalitet kan ikke bekjempes med et våpenkappløp som politiet er dømt til å tape. Den veien fører verken til økt sikkerhet eller mindre kriminalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer