Politiets bombegruppe gjennomsøker toget

Trusselen skal være linket til norsk asylpolitikk, melder rb.no

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN / OSLO (Dagbladet) Det ble ikke funnet bombe på toget som ble evakuert på Gardermoen. Det opplyser politiet på stedet til Dagbladet.

- Det er ikke funnet noe som helst som tyder på eksplosiver. Søket ble gjennomført med bistand fra bombegruppai Oslo, sier Kjetil Lien i politiet.

- Nå åpner vi opp for normal drift. Politiet vil etterforske dette på vanlig måte. Så langt har vi ingen mistenkte.

- Linket til asylpolitikk Bombetrusselen mot NSB-toget på Gardermoen skal angivelig være linket til norsk asylpolitikk, melder rb.no.

Ifølge flere vitner rb.no har snakket med, ble nettopp dette nevnt da lappen ble lest opp for passasjerene på toget.

Politiet vil imidlertid ikke bekrefte hva som står skrevet på lappen, utover at det er en trussel om at det er sprengstoff ombord på toget.

Rask evakuering Trym Skaar var blant passasjerene som satt på toget.

- Vi fikk beskjed om at det var funnet en bombetrussel, og at vi måtte komme oss av toget så fort som mulig, sier han.

Da de stoppet på Gardermoen kom flere vakter inn på toget, for å sørge for rask evakuering. Skaar var ute av toget i løpet av få sekunder.

Hjertet slo En annen passasjer, Peter Daatland (20), merket at pulsen steg da beskjeden om bombetrussel kom via høytalerannlegget.

- Jeg kjente jeg ble litt stressa, hjertet slo, men alle gikk rolig ut, sier Daatland tiil Dagbladet.

Daatland måtte komme seg hjem med alternativ transport, etter mye venting på Gardermoen.

Bombetrusselen skapte store problemer for juletrafikken. Ingen tog, heller ikke flytoget, fikk kjøre inn til Gardermoen i flere timer lille julaften kveld.

Trafikken går nå som normalt

LITT STRESSA: Peter Daatland (29) satt på toget der bombetrusselen ble funnet. - Jeg kjente jeg ble litt stressa og hjertet slo da beskjeden om bombetrusselen kom over høytalerannlegget, sier Daatland tiil Dagbladet. Foto: Øistein Norum Monsen
LITT STRESSA: Peter Daatland (29) satt på toget der bombetrusselen ble funnet. - Jeg kjente jeg ble litt stressa og hjertet slo da beskjeden om bombetrusselen kom over høytalerannlegget, sier Daatland tiil Dagbladet. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer