Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiets bombegruppe rykket ut til asylmottak etter eksplosjon

To personer siktet og pågrepet. 

To pågrepet: To menn er siktet etter at en eksplosjon forårsaket store materielle skader på et asylmottak i Ytre Arna i Bergen. Politiets bombegruppe skal undersøke åstedet.
Foto: Bergen foto og media / NTB scanpix
To pågrepet: To menn er siktet etter at en eksplosjon forårsaket store materielle skader på et asylmottak i Ytre Arna i Bergen. Politiets bombegruppe skal undersøke åstedet. Foto: Bergen foto og media / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn er siktet etter at en eksplosjon forårsaket store materielle skader på et asylmottak i Ytre Arna i Bergen tirsdag kveld.

Det ble først antatt at eksplosjonen skjedde i en komfyr i asylmottakets første etasje. Vest politidistrikt opplyste i 18-tiden tirsdag at det dreide seg om en relativt udramatisk hendelse som bare etterlot seg mindre materielle skader.

- Neppe en chili con carne

Noen timer etter eksplosjonen var derimot meldingene fra politiet langt mer dramatiske, og Bygdanytt kunne opplyse at politiets bombegruppe var på vei for å undersøke eksplosjonsstedet.

- Det er ikke noen konkret årsak til at vi henter bombegruppa. Men det var en så stor eksplosjon og så store skader at årsaken neppe er en chili con carne, for å si det sånn. Det er vanskelig å si hva som har skjedd, og som kan ha forårsaket de store skadene vi ser, og vi trenger bombegruppa for å hjelpe oss for å finne ut av det, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Etter å ha sett bilder fra stedet, besluttet bombegruppa selv å ta turen til Ytre Arna.

- Folk fra bombegruppa og kriminalteknikere har vært der i natt. Det er ikke funnet spor etter eksplosiver, så det vil bli videre undersøkelser utover dagen for å finne årsaken til eksplosjonen, sier operasjonsleder Arve Samsonsen til NTB onsdag morgen.

Det som er sikkert er at teorien om at det var en komfyr som hadde eksplodert, ikke lenger er like sikker, og at lokale tjenestemenn ikke kommer til å ta seg inn i huset, før de er sikre på at det er trygt.

Har siktet og pågrepet to menn

To personer er til nå pågrepet og foreløpig siktet av politiet, de to er tatt med til avhør og er inntil videre i politiets varetekt. De to disponerer til vanlig rommet der komfyren stod, men befant seg ikke i rommet da det smalt.

- De to mennene er foreløpig ikke formelt avhørt, sier Hellesylt til Dagbladet.

Det er fortsatt onsdag morgen uvisst akkurat hva som har hendt, og politiet vil sammen med bombegruppa jobbe videre med saken.

Mottaket er evakuert inntil bombegruppa er ferdige med sine undersøkelser. Mellom 15 og 20 personer bor på mottaket.

Vakthavende brannsjef Frode Bødtker, sier eksplosjonen skjedde i et rom med kjøkkenutstyr, men at det er uklart hva som førte til at det smalt, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling