Politiets bønn: - Vær forsiktig

Politiet har oppbemannet i påvente at årets mest hektiske kveld.

NYTTÅRSAFTEN: Coronasituasjonen påvirker igjen nyttårsfeiringen for mange. Foto: Halvard Alvik / NTB
NYTTÅRSAFTEN: Coronasituasjonen påvirker igjen nyttårsfeiringen for mange. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyttårsaften er en av de mest hektiske kveldene for politiet. Coronasituasjonen har gjort at årets nyttårsfeiring for mange blir litt annerledes enn de hadde håpet på.

Nasjonal skjenkestopp har ført til at vennegjenger heller må samles hjemme hos hverandre, istedenfor å dra ut på byen. Politiet forventer at det blir en del festlige lag utover kvelden.

- Fest med måte

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Rune Brandmo, håper og tror at folk følger nasjonale retningslinjer, selv på nyttårsaften.

- Husk at alkohol og raketter ikke er den beste kombinasjonen, sier Brandmo.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knutsen, forteller at politiet har oppbemannet og forventer flere oppdrag i kveld. Videre kommer hun med følgende oppfordring:

- Vær forsiktig og fest med måte!

Jon Kåre Olsen ved Finnmark politidistrikt er forberedt på at det blir en del ansamling av folk og en god del raketter.

- Vi kan klart forvente en del ordensproblematikk, men ikke voldsomt mye, sier Olsen.

Han ber folk vise varsomhet og å være forsiktige.

LIVSFARLIG LEK: Det er blitt rapportert om mye uvettig bruk av fyrverkeri dagen før nyttårsaften. Vis mer

Nyttårskyss

Helsedirektør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, sier til Dagbladet at han håper på at folk etterlever de tiltakene som er innført.

- Er du bekymret for nyttårseffekten med stigende smittetall?

- Jeg er verken veldig bekymret eller ikke bekymret. Jeg synes at det er veldig viktig å følge dette tett, og det er viktig at folk følger de anbefalingene som er gitt for å holde smittespredningen på et kontrollert nivå, sier helsedirektøren.

Mange håper sannsynligvis på et nyttårskyss ved årsskiftet. Heldigvis så fraråder ikke Guldvog dette, så lenge man begrenser antall nærkontakter.

- Noen blir sikkert kjærester for første gang på nyttårsaften, og da blir det jo naturlig å kysse den personen. Det er antall kontakter som er avgjørende. Hvis man klarer å holde antallet på et relativt lavt nivå, så bør risikoen for en stor smittespredning være mer begrenset, sier helsedirektøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer