Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiets datasystem nede i flere politidistrikt

Datasystemene er nede i minst fire politidistrikt. - Svært uheldig, sier operasjonslederen i Salten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Nord-Trøndelag, Salten, Helgeland og Follo bekrefter at datasystemene har vært nede siden 19-tiden torsdag kveld, skriver vg.no.

Avisa skriver videre at politiet dermed ikke får tilgang til viktige program og systemer som de er avhengige av for å gjøre en god og effektiv jobb.

- Vi kommer ikke inn på de systemene vi jobber med, sier Bjørn Haugan i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Alvorlig - Jeg vil anse det som alvorlig. Vi er ikke oppe og går der vi skal, og må jobbe på en helt annen måte, sier operasjonsleder i Salten Kai Eriksen.

Eriksen sier at de fikk beskjed fra Politiets Data- og Materielltjeneste (PDMT) om at de skulle gjennomføre oppdateringer torsdag ettermiddag, men at de var uforberedt på at det skulle ramme systemene så kraftig.

- Vi opprettholder beredskapen og får hjelp til folk, men det er en svært uheldig situasjon, sier Eriksen.

Papir og kulepenn Politiet i Follo sier alt arbeid nå må gjøres for hånd.

- Vi noterer med gammeldags kulepenn og papirark. Vi er ikke handlingslammet, vi får styrt ressurser og løst oppdrag. Men det blir en del etterarbeid, og vi får ikke foretatt nødvendige søk i forskjellige registre, sier operasjonsleder Leif Olav Holten.

Ifølge Holten har PDMT lokalisert feilen som har ført til problemene, men de har ikke kunnet si noe om når systemene vil være oppe og gå igjen.