- Politiets eget initiativ

301 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, gikk politiet ut med bilde av skoavtrykk de mener stammer fra en gjerningsmann. Familiens bistandsadvokat avviser at de mener det burde vært gjort tidligere.

LØRENSKOG-FORSVINNINGEN: Politet ber om tips etter funn av skoavtrykk ved boligen der Anne Elisabeth Hagen forsvant. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLESTRØM / OSLO (Dagbladet): Nesten på dagen ti måneder etter at Anne-Elisabeth Hagen ble sporløst borte, slapp politiet en ny dråpe av informasjonshavet de sitter på i forsvinningssaken. Under en pressekonferanse på Lillestrøm onsdag, la politiet fram bilder av et skoavtrykk funnet inne i boligen, dagen 69-åringen forsvant fra sitt hjem.

Etter å i lang tid ha forsøkt å finne ut hvilken type sko avtrykket stammet fra, og identifisere hvem denne tilhørte, sto politiet uten svar. De henvendte seg derfor til kolleger i utlandet. I mai kom et svar fra Tyskland.

En match var funnet og skoens merke avslørt over et halvt år etter forsvinningen.

- Ikke misfornøyde

Familiens bistandsadvokat, Svein Holden, forteller at familien var orientert om politiets publisering av informasjonen i forkant av pressekonferansen. Til tross for at bildene og etterlysningen av tips fra publikum kommer først 301 dager etter forsvinningen, avviser Holden at familien mener dette burde vært gjort tidligere.

- Vi er ikke misfornøyde med tidspunktet for dette. Politiet har brukt tid på å etterforske sporet selv, og etterforskningen tar tid, sier Holden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer