Politiets fellesforbund: - Tungt å være varsler

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund slår fast at det er vanskelig å være varsler i politiet.

- VANSKELIG:   - Å være varsler er en utrolig tung jobb, sier forbundsleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- VANSKELIG: - Å være varsler er en utrolig tung jobb, sier forbundsleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det å være varsler er en utrolig tung jobb. Saken man varsler om kan være så rettferdig som bare det, men all erfaring tilsier at man setter seg selv i en svært krevende situasjon, sier Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund.

- Det er viktig at en ikke må kjempe for varslerstatusen sin i tillegg, sier forbundsleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund.  

Mens ledelsen i Politidirektoratet og lederne ved Hordaland politidistrikt velger taushet peker Bolstad på grunnleggende forhold i arbeidslivet.

- Det er grunnleggende i arbeidslivet, også i politiet, at ansatte våger å melde fra når det har skjedd feil. Det er nettopp derfor at varslere er beskyttet i lovverket og at det å få varslerstatus gir spesielle rettigheter, sier Bolstad.  

- Er det en kultur i politiet for å ta vare på og beskytte varslere som Robin Schaefer?

- Helt fra Gjørv-kommisjonens rapport har det vært mye snakk om ledelse, kultur og læring i politietaten. Skal man etablere en kultur for læring, er et grunnleggende element at varslere anerkjennes og tas på alvor. Det har ikke skjedd i denne saken, sier Sigve Bolstad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer