Politiets Fellesforbund om sak som ble liggende i tre år: - Horribelt

- Aldri hørt om liknende, sier Arne Johannessen.

 SKALPRIORITERES:  Arne Johannessen reagerer med vantro på at en sak med vold mot en politimann har ligget i tre år. Foto Robert Eik / Dagbladet
SKALPRIORITERES: Arne Johannessen reagerer med vantro på at en sak med vold mot en politimann har ligget i tre år. Foto Robert Eik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren 2010 ble politiførstebetjent Roy Riksvold sparket i skuldra, mens han var på jobb i uniform under sommerarrangementet Hallingmarken på Nesbyen.

Riksvold var i uniform og i tjeneste. Gjerningsmannen ble pågrepet. Påfølgende mandag - den 5. juli 2010 - ble saken sendt ferdig etterforsket fra Nes lensmannskontor til påtalejuristen i Nordre Buskerud politidistrikt.

Fortsatt har saken ikke vært for retten.

- Det er horribelt, sier Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund.

Johannessen reager kraftig på at gjerningsmannen ikke er straffet.

- Vold mot offentlig tjenestemann er en alvorlig forbrytelse. Riksadvokaten har slått fast at slike forbrytelser skal ha prioritet. Normalt fører vold mot offentlig tjenestemann til en fengselsstraff, sier Arne Johannessen.

- Jeg kjenner ikke sakens detaljer, men det er ikke akseptabelt at en slik alvorlig sak blir liggende i flere år.

- Er det vanlig at vold mot politiet blir liggende, uten at saken kommer for retten?

- Nei, jeg har aldri hørt om noe lignende. Nå skal Spesialenheten se på saken, og vårt lokallag i Nordre Buskerud politidistrikt følger opp saken, sier Arne Johannessen.

SPARKET:  Politiførstebetjent Roy Riksvold ble sparket i skuldra og sykmeldt i fire måneder for tre år siden. Fortsatt har ikke gjerningsmannen vært for retten. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
SPARKET: Politiførstebetjent Roy Riksvold ble sparket i skuldra og sykmeldt i fire måneder for tre år siden. Fortsatt har ikke gjerningsmannen vært for retten. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer