- Politiets forslag er i strid med rettsstaten

Leder for Antirasistisk senter reagerer på Arne Johannessens voldtektsutspill.

- STØY I DEBATTEN:  Leder for antirasistisk senter, Kari Helene Partapuoli, sier at voldtektene krever seriøse tiltak, og at Arne Johannessen utspill om id-løse asylsøkere kun bidrar til å skape støy i debatten. Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- STØY I DEBATTEN: Leder for antirasistisk senter, Kari Helene Partapuoli, sier at voldtektene krever seriøse tiltak, og at Arne Johannessen utspill om id-løse asylsøkere kun bidrar til å skape støy i debatten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Antirasistisk senter mener Arne Johannessens utspill om å fengsle kriminelle id-løse asylsøkere som et ledd i bekjempelsen av overfallsvoldtekter er i strid med rettsstaten. Lederen for Politiets Fellesforbund mener ingen kriminelle id-løse bør gå fritt i samfunnet.

 - Det er forstemmende når leder for Politiets Fellesforbund Arne Johannessen mener dette er et samfunn som bør fengsle mennesker preventivt, uten at de har gjort noe kriminelt, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter.

- Vi kan ikke bekjempe overgrep mot uskyldige med en annen type overgrep mot andre uskyldige, fortsetter hun.

Partapouli mener Johannessen kun bidrar med støy i voldtektsdebatten.

- Dette er et forslag som vanskelig kan gjennomføres i tråd med rettsstaten og menneskerettighetene. Voldtektene krever seriøse tiltak, ikke utspill som skaper overskrifter og ingen forbedringer for kvinnene som rammes, sier hun. 

- Når det eksempelvis kan gå uker mellom hver gang man som Oslo-borger ser en politibetjent i gatene, blir jeg provosert av at Johannesen enda en gang prioriterer å markere seg på bekostning av asylsøkere, sier Partapouli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer