Anne Elisabeth Hagen:

Politiets hovedteori: Anne-Elisabeth ble fraktet vekk i bil

Det sier politiinspektør Tommy Brøske til NRK.

FORSVANT: Anne-Elisabeth Hagen forsvant i fjor. Politiet mener hun har blitt bortført. Foto: NTB Scanpix
FORSVANT: Anne-Elisabeth Hagen forsvant i fjor. Politiet mener hun har blitt bortført. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

31. oktober i fjor forsvant Anne-Elisabeth Hagen, kona til investor og milliardær Tom Hagen, fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Siden den gang har ikke politiet eller familie mottatt livstegn fra Hagen.

Politiets tror at 69-åringen ble bortført. Nå forteller politiinspektør Tommy Brøske til NRK at de mener Hagen ble fraktet vekk fra sitt hjem i en bil.

- Jeg kan bekrefte at dette er en hovedteori, sier Brøske til statskanalen.

Politiinspektør Tommy Brøske informerer pressen under en av pressekonferansene politiet har hatt i forbindelse med forsvinningssaken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiinspektør Tommy Brøske informerer pressen under en av pressekonferansene politiet har hatt i forbindelse med forsvinningssaken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Varslet om mistenkelig bil

Det var i januar at forsvinningssaken ble kjent for offentligheten, da politiet trengte tips for å komme seg videre i saken. I et intervju med VG fortalte en nabo at han hadde varslet politiet om en mistenkelig bil han observerte i nabolaget samme morgen som Hagen forsvant.

Den ble beskrevet som en sølvgrå SUV-lignende bil med norske skilter.

Naboen skulle ut og lufte hunden da bilen kom kjørende foran utgangsdøra på boligblokka han bor i.

- Det er ikke unormalt i seg selv, men da pleier de å stoppe ved enden av blokka hvor veien stopper. Men i dette tilfellet fortsatte bilen over gressplenen og opp på grusstien som går opp til huset der Hagen bor, fortalte han til avisa.

Ifølge Brøske jobber politiet fortsatt med å finne denne bilen, som ikke har blitt identifisert.

Avlyste jakt på etterlyste menn

Det kommer stadig nye drypp med informasjon fra politiet om forsvinningssaken. I mai innrømmet Brøske overfor Dagbladet at politiet opplever at rykter påvirker politiets etterforskning. Blant annet kommer det informasjon om aktivitet i nærmiljøet, ulike forretningsforbindelser og familieforhold.

I begynnelsen av juni avlyste politiet jakten på to etterlyste menn som ble observert i nærheten av Futurum-bygget, Tom Hagens arbeidsplass, samme morgen som hans kone forsvant. Da fortalte Brøske til Dagbladet at politiet rettet innsatsen vekk fra de to mennene, og mot andre oppgaver.

- Vi gjennomfører nye avhør. Dette gjøres kontinuerlig, og omhandler blant annet kartlegging av kjøretøy, og informasjon og oversikt over nærområdet ved Sloraveien, sa han.

I forrige uke ble det kjent at Hagens mobiltelefon ble funnet kort tid etter at hun angivelig ble bortført. Det kom også fram at politiet er mer sikre på hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer