Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiets hovedteori er at faren (47) drepte sin sønn (17) og deretter tok sitt eget liv

Det hevder Trønder-Avisa etter at de to ble funnet døde på gård i Levanger.

FUNNET DØDE PÅ GÅRD:  To menn ble onsdag funnet døde på en gård i Levanger. Politiet etterforsker omstendighetene rundt dødsfallene.
Foto: Terje Næss / NTB scanpix
FUNNET DØDE PÅ GÅRD: To menn ble onsdag funnet døde på en gård i Levanger. Politiet etterforsker omstendighetene rundt dødsfallene. Foto: Terje Næss / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Foreløpige resultater av obduksjonene foreligger fredag.

De to ble funnet døde på den 47 år gamle gårdbrukerens gård på Halsan litt utenfor Levanger sentrum onsdag. Politiets kartlegging av hva som skjedde på gården skal nå ha kommet langt.

Etter det Trønder-Avisa får opplyst, er politiets hovedteori at faren drepte sin sønn på gården, for deretter å ta sitt eget liv.

- Dette ønsker vi foreløpig ikke å kommentere, sier politiadvokat Tove Jensen Røddesnes til avisen.

- Ikke skytevåpen Det var ingen andre personer på gården da drapet og selvdrapet skjedde, ifølge politiet. Røddesnes vil ikke bekrefte hvem politiet mener var ansvarlig for drapene og har tidligere kun sagt at den ene drepte den andre og deretter tok sitt eget liv. Avisa får imidlertid opplyst fra flere kilder at gutten ble drept av sin egen far.

Politiet holdt onsdag pressekonferanse der det ble sagt at det kan ha gått noe tid fra de to personene døde, til de ble funnet. Etter det Trønder-Avisa får opplyst skal det være snakk om mindre enn ett døgn.

Politiet ønsker ennå ikke å si noe om hvordan 17-åringen ble drept og vil heller ikke si noe om omstendighetene rundt funnet av 47-åringen. Avisa får imidlertid bekreftet at det ikke ble brukt skytevåpen.

De to dødes identitet er ennå ikke offentliggjort. I løpet av fredag får politiet resultater fra den foreløpige obduksjonen, og Nord-Trøndelag politidistrikt kommer til å holde ny pressekonferanse om saken i løpet av dagen.

Helt siden de far og sønn ble funnet døde på gården, har politiet i Nord-Trøndelag omtalt saken som en familietragedie.

- Vi mistenker at den ene har drept den andre og så begått selvmord, sa politiadvokat Tove Jensen Røddesnes på en pressekonferanse samme dag.

- Fikk ikke kontakt Det var i morgentimene at en nabo ringte politiet etter å ha funnet en død person på en gård i Levanger. Da politiet kom fram, fant de to døde menn.

- Polities hovedteori er at dette er en familietragedie, sa lensmann Anne B. Ulvin.  

- Familiemedlemmer ringte naboene og ba dem gjøre undersøkelser på gården da de ikke fikk kontakt med de som bor på gården.

Politiet skal holde en ny pressekonferanse fredag.

Dagbladet følger saken.

(NTB/Dagbladet)

Lik Dagbladet på Facebook