Politiets intern-etterforskning slaktes i ny rapport

- Politifolk slipper lettere enn andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politifolk og vanlige folk blir etterforsket på ulike måter, viser en ny rapport fra Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD).

I vanlige straffesaker står tidligere rulleblad ofte sentralt i etterforskningen. Men i intern-etterforskning av politiet tillegges ikke rulleblad vekt, viser rapporten.

Blant sakene rapporten viser til, er Obiora-saken i Trondheim. Til sammen har de involverte politifolkene i denne saken 14 voldsrelaterte anmeldelser bak seg, men anmeldelsene er ikke blitt vektlagt i det hele tatt under Spesialenheten for politisakers etterforskning.

OMODs rapport viser at Spesialenheten i dag ikke skiller seg nevneverdig fra de tidligere særskilte etterforskningsorganene (SEFO).

- Vi kan ikke se at det har skjedd noe annet enn kosmetiske endringer. I realiteten er Spesialenheten det samme som SEFO var, sier Sanaa Ashraf, som sammen med Amal Amellal har skrevet rapporten, til Klassekampen.

Rapporten kommer med en rekke anbefalinger om hvordan Spesialenheten kan forbedres. Anbefalingene vil bli overlevert et utvalg ledet av kriminolog Liv Finstad. OMODs rapport skal lanseres 12. august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer