Politiets IT-feil kan ha kostet dem drapsmannen til Emilie (17)

Vi står med et uoppklart drap, hvor det nå viser seg å være feil i teleopplysningene som hele etterforskningen er bygget på, sier familiens bistandsadvokat.

DREPT: Emilie Meng ble funnet drept i Danmark i 2016. Fremdeles er gjerningspersonen på frifot. Foto: Privat
DREPT: Emilie Meng ble funnet drept i Danmark i 2016. Fremdeles er gjerningspersonen på frifot. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I to og et halvt år har politiet jaktet på gjerningsmannen som drepte 17 år gamle Emilie Meng på øya Sjelland i Danmark. Tenåringen hadde vært savnet siden juli 2016, da hun ble funnet død i et tjern på julaften samme år.

Natt til søndag hadde jenta og hennes venninner vært på fest i byen Korsør for å feire at de hadde fått eksamenskarakterene videregående. Etter festen tok venninnene farvel, og Meng begynte på hjemveien til familiens bolig i Korsør. Dit kom hun aldri.

Nå, nesten tre år etter, varsler familiens bistandsadvokat, Mai-Brit Storm Thygesen, at en IT-feil hos politiet kan ha kostet dem gjerningsmannen. Det skriver Ekstra Bladet.

- Jobbet i blinde

Feilen skal dreie seg om politiets håndtering av teleopplysninger knyttet til saken. Thygesen har av politiet fått bekreftet at det faktisk er en feil i etterforskningen av drapet, men politiet har så langt ikke ønsket å si hvordan feilen har påvirket dette konkret.

Bistandsadvokaten er likevel redd for at IT-feilen har hatt en fatal innvirkning.

- Jeg frykter at politiet har kastet bort tid og jobbet i blinde, hvis det mangler mobilnummer i etterforskningsmaterialet som kunne ført til identifisering av gjerningsmannen. Vi står med et uoppklart drap, hvor det nå viser seg å være feil i teleopplysningene som hele etterforskningen er bygget på, sier advokaten til Ekstra Bladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer