Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anne-Elisabeth Hagen:

Politiets jakt i nærområdet

Politiet har tre sentrale spor på åstedet og vet hvilke butikkjeder disse gjenstandene har blitt kjøpt i. Det kan gi svar på hva som skjedde med Anne-Elisabeth Hagen.

LØRENSKOG-FORSVINNINGEN: Politet ber om tips etter funn av skoavtrykk ved boligen der Anne Elisabeth Hagen forsvant. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

31. oktober er det ett år siden Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant fra sitt eget hjem i Lørenskog.

Politiet har nå stadig flere spor som peker mot hva som kan ha skjedd med milliardærkona til Tom Hagen (69).

ÅSTED: Funnene er gjort inne i milliardærparet Hagens hjem på Lørenskog. Politiet vil ikke kommentere hvor i huset de tekniske sporene stammer fra. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅSTED: Funnene er gjort inne i milliardærparet Hagens hjem på Lørenskog. Politiet vil ikke kommentere hvor i huset de tekniske sporene stammer fra. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen har snart vært forsvunnet i et år. Politiet har et håp om å løse saken innen nyttår. Tre tekniske spor på åstedet og hvor dette har blitt kjøpt, kan bli viktig. Foto: Politiet
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen har snart vært forsvunnet i et år. Politiet har et håp om å løse saken innen nyttår. Tre tekniske spor på åstedet og hvor dette har blitt kjøpt, kan bli viktig. Foto: Politiet Vis mer

Tre spor

Tre tekniske spor knyttet til åstedet er svært viktige i politiets pågående etterforskning, som pågår med full styrke.

Disse tre sporene er:

  • Strips
  • Brevpapir med tilhørende konvolutt
  • Skoavtrykk etter skotypen Sprox i størrelse 44-46

Politiet har nå klart å snevre etterforskningen inn til hvor alle disse gjenstandene skal ha blitt kjøpt. Disse undersøkelsene avslører også at alle kan ha blitt kjøpt i relativ nærhet til Hagen-familiens bolig i Sloraveien.

SKO: Skoavtrykket i huset stammer fra en fritidssko av det tyske merket Sprox, og var trolig i størrelse 45. Politiet og politiinspektør Tommy Brøske har jaktet 300 kontantkjøpere av skoen, men responsen har vært minimal. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SKO: Skoavtrykket i huset stammer fra en fritidssko av det tyske merket Sprox, og var trolig i størrelse 45. Politiet og politiinspektør Tommy Brøske har jaktet 300 kontantkjøpere av skoen, men responsen har vært minimal. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Tre kjeder

I går kunne politiet opplyse om at konvolutten som inneholdt et trusselbrev funnet hjemme hos Anne-Elisabeth Hagen er solgt hos Clas Ohlson.

Papiret som trusselbrevet er skrevet på, er produsert ved en papirfabrikk i Portugal. Det samsvarer teknisk med papir solgt hos Clas Ohlson, melder politiet. Det svenske varehuset har 90 butikker i Norge.

En av disse ligger bare fire kilometer fra Sloraveien, en kjøretur på ti minutter.

FORSVINNINGSSAKEN: Politiinspektør Tommy Brøske etterlyser folk av skotypen Sprox. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

I Norge selges skoene bare av Spar Kjøp-kjeden, som har 24 butikker i Norge, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. På Metrosenteret i Lørenskog, bare fem minutter unna Hagen-boligen, er det en Spar Kjøp-butikk.

Ifølge politiet er stripsen som ble funnet inne i huset kjøpt på Biltema. Varehuset har 65 butikker i Norge, men to av disse ligger innenfor 15 kilometers radius av Hagen-familiens hjem, en på Skjetten og en på Alnabru.

- Har fokus

- Vi er kjent med at flere av disse butikkene er i nærområdet. Det er helt naturlig at vi har fokus på disse. Vi etterforsker også bredere enn dette, og ønsker ikke å gå ytterligere i detalj om disse butikkene, sier etterforskningsleder, politiinspektør Tommy Brøske til Dagbladet torsdag ettermiddag.

Han sier det pågår et stort arbeid for å kunne kartlegge hvor kjøpene kan ha blitt gjort.

Politiet har nå et stort sammenstillingsarbeid for å kryssjekke alle opplysninger i saken.

Ulike kjøp

Brøske sier at politiet ikke nødvendigvis går inn for å avdekke hvert enkelt søk hver for seg.

- Det handler ikke først og fremst å identifisere det enkelte kjøp, men kryssjekke opp mot annen informasjon i saken som er mest relevant. Det gjøres ulike kryssjekkinger og skritt som kan gjøres ut fra oversikten vi har om de ulike kjøpene, sier han.

Fremdeles jobber politiet iherdig med å kartlegge hvilke kjøretøy som var i og rundt Sloraveien da Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant, den 31. oktober i fjor. Et avgrenset tidsvindu er satt. Antallet kjøretøy er kraftig snevret inn.

Politiet har mellom 10 og 20 biler som gjenstår å ettergå. Det dreier seg om å sjekke alt av bompasseringer, veikameraer og vitneobservasjoner. Det er også gjort krimtekniske undersøkelser av gjenstandene.

Oppklaring i 2019

Politiets hovedteori er at Hagen er drept, og at gjerningspersonene har fingert en kidnapping for å dekke over drapet.

De har en klar ambisjon om å løse saken innen året er omme, opplyser Brøske.

- Vi har ambisjoner om å løse den så fort som mulig. Vi jobber etter en plan som stadig blir revidert. Vi har nå en plan for å utføre relevante oppgaver innen året som kan bidra til en løsning. I det perspektivet har vi en ambisjon om å få løst saken før årsskiftet. Vi får se om det lykkes. Det er et faktum at vi er i oktober nå, sier han.

Han vil likevel ikke garantere for at saken er løst før jul.

- Det er ikke sånn at det er slutt ved nyttår. En etterforskning styres først og fremst av oppgaver og innhold. Vi er absolutt ikke der at vi avslutter saken nå, men har en ambisjon om å løse saken før jul, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media