Politiets kameraer har avdekket 184 voldstilfeller

Politiets overvåkingskameraer ved Oslo S har vært en suksess. De seks kameraene har avdekket 180 voldstilfeller, viser en foreløpig evaluering av prosjektet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag la Politihøyskolens Forskningsavdeling fram noen konklusjoner i evalueringen av politiets kameraovervåking av området rundt Oslo S. Seks kameraer har overvåket denne delen av hovedstaden siden slutten av november 1999.

Totalt har kameraene avdekket 184 tilfeller av vold, og omtrent 165 videoopptak er benyttet som bevis i forskjellige typer straffesaker.

Fortsetter til nyttår

Politiets kameraovervåking var opprinnelig ment som et prøveprosjekt på et år. I november 2000 ga imidlertid Justisdepartementet klarsignal til at politiet i Oslo kunne fortsette prosjektet inntil juli i år.

Nå har politimester Anstein Gjengedal i Oslo bestemt at fjernsynsovervåkingen ved Oslo S skal fortsette - i første omgang til nyttår.

Etter at seks personer ble skadd da det ble skutt utenfor utestedet Baronen & Baronessen sist helg, har politimesteren ytret ønske om å filme også andre voldsutsatte sentrumsgater i Oslo med videokamera.

I en pressemelding fra oslopolitiet heter det at en utvidelse av fjernsynsovervåkingen til andre områder av Oslo vil bli vurdert etter at den endelige evalueringsrapporten fra Politihøyskolen legges fram i august.

Tyverier, ran og narkotika

Flere av kameraene ved Oslo S står opptil 30 meter over bakken, og kan snus 360 grader rundt. De overvåker området fra sjøsiden av Oslo S og bort til Oslo City, og kan i tillegg fange inn aktivitet i nedre del av Karl Johans gate.

Siden kameraene ble satt opp i 1999 har politiet registrert 2.670 ulike forhold gjennom kameralinsene, deriblant 281 tyverier, 710 narkotikaforbrytelser og 51 ran eller trusler.

(NTB)