Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiets kronvitne ble Hamres vitne

SKIEN (Dagbladet): Tidligere skipsreder Thor Christensen (45) lånte ut penger til utenlandske kriminelle. Det går fram av et rettslig avhør som er foretatt i Sverige i den gigantiske utpressingssaken mot Atle Hamre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets kronvitne har skiftet forklaring, og uttaler seg nå til fordel for den tiltalte travkusken.

Det er duket for skittentøyvask når rettssaken mot Atle Hamre starter i Sandefjord mandag. Han skal ha presset den tidligere skipsrederen for 28 millioner kroner. Påstand står mot påstand i saken.

I mai ble det foretatt et omfattende rettslig avhør av torpedoen Dragan Pajovic i Stockholm. Her skal det gå fram at den straffedømte eksjugoslaven har lånt store penger av Thor Christensen personlig. Pajovic var opprinnelig siktet for utpressing mot Christensen, men det har påtalemyndigheten nå frafalt.

Torpedoen skal ha gitt klart uttrykk for at han selv hadde direkte forbindelse med Christensen, uavhengig av Atle Hamre.

Stor mann

Hans forklaring er tatt opp på bånd. Det over tre timer lange avhøret vil bli avspilt i retten om Dragan selv ikke møter.

Forklaringen til den hestegale, kriminelle svensken går blant annet ut på at Thor Christensen under en heisatur i Stockholm skal ha «kjøpt opp» en nattklubb - og tatt regningen for en vill fest utover natta på sin kappe. Det skal ha kostet mange hundre tusen kroner.

Dette gir et annet bilde av det angivelige blyge, stille og redde utpressingsofferet politiet har tegnet - et bilde som Atle Hamres forsvarere vil forsøke å slå hull i under rettssaken.

Et sentralt spørsmål blir: Hvorfor skulle en mann som er redd for livet sitt være «big spender» i Sandefjord og andre steder?

Bestevenner

Påtalemyndigheten mener at bevisene mot Atle Hamre er overveldende, og at han utnyttet en av svakhetene til sin gode venn Thor Christensen: at han var naiv.

Skremsler om drap, tortur og død i syrebad skal ha fått mangemillionæren til å betale ut penger i en årrekke.

Christensen anmeldte saken til politiet først etter at det fra banker og finansinstitusjoner ble stilt spørsmål om hans økonomi. Dermed kom svaret på hvorfor så mange millioner hadde gått rett ut fra konto.

Han har i politiavhør fortalt at Atle Hamre formidlet truslene, men utpekte ikke ham som utpresseren. I ettertid har han gjort det.