Millehaugen-rømningen

Politiets kronvitne: - Ikke opplyst om permisjoner

Mannen ble forsøkt drept av rømte Stig Millehaugen i 2009.

PÅTENT: Bilen med avdøde Mohammed «Jeddi» Javed ble funnet påtent etter drapet i januar 2009. Hovedvitnet i rettssaken var sjåføren av kjøretøyet. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
PÅTENT: Bilen med avdøde Mohammed «Jeddi» Javed ble funnet påtent etter drapet i januar 2009. Hovedvitnet i rettssaken var sjåføren av kjøretøyet. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiets hovedvitne i forbindelse med drapet på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed i 2009, har ikke blitt varslet av kriminalomsorgen om hans permisjoner, ifølge advokatfullmektig Sugin Varatharajan.

Han representerer den 43 år gamle mannen.

Stig Millehaugen (53) ble i 2012 dømt til 21 års forvaring for drapet. Dommen omfattet også et drapsforsøk mot den nevnte mannen.

- Kriminalomsorgen har ikke gjort noe som helst forsøk på å kontakte ham eller familien. De har en plikt til å varsle, men det har de ikke gjort, sier Varatharajan til Dagbladet.

PÅ RØMMEN: Politiet frigir bilder av dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen - som nå er på rømmen etter å ha unngått å returnere fra permisjon fra Trondheim fengsel onsdag 1. juni. Foto: Politiet Vis mer

- Uheldig

Varatharajan omtaler det som «uheldig» at mannen har fått vite om Millehaugens permisjoner og rømning gjennom mediene.

53-åringen regnes som en av Norges farligste menn, og er nå på rømmen etter en permisjon fra Trondheim fengsel. Dette var hans sjette permisjon fra fengselet, opplyste fengselsleder Egil Gabrielsen til Dagbladet i dag.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar til Varatharajans uttalelser fra fengselsleder Gabrielsen.

- Bekymringsfullt

Svein Holden var aktor i drapssaken da den gikk i Oslo tingrett i 2011. Millehaugen ble dømt til lovens strengeste straff - 21 års forvaring med 10 års minstetid, dette ble også utfallet av ankesaken.

AKTOR: Advokat Svein Holden var aktor under tingrettssaken i 2011. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
AKTOR: Advokat Svein Holden var aktor under tingrettssaken i 2011. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Millehaugen er dømt til forvaring, og da er det naturligvis bekymringsfullt at han har rømt fra fengselet, sier Holden til Dagbladet.

Petter Bonde, bistandsadvokat for avdøde Javeds kone og tre barn, har liknende oppfatning.

- Det er bekymringsverdig at han tilsynelatende har rømt fra soning og kommet seg til Oslo, sier Bonde til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer