MYSTERIUM: I snart tre uker har lille Lisa Irwin (10 mnd) vært savnet etter at hun forsvant fra sin seng i familiens hjem i Kansas, Missouri i USA. Politiets etterforskning denne uken kaster ny mistanke over foreldrene, samtidig som flere vitnebeskrivelser peker ut en mann som bar rundt på en baby samme natt som Lisa forsvant. Foto: REUTERS/Kansas City police
MYSTERIUM: I snart tre uker har lille Lisa Irwin (10 mnd) vært savnet etter at hun forsvant fra sin seng i familiens hjem i Kansas, Missouri i USA. Politiets etterforskning denne uken kaster ny mistanke over foreldrene, samtidig som flere vitnebeskrivelser peker ut en mann som bar rundt på en baby samme natt som Lisa forsvant. Foto: REUTERS/Kansas City policeVis mer

Politiets likhund markerte positivt ved moras seng

Samtidig sier øyevitner at de så en mann bære rundt på en baby natta lille Lisa (10 mnd) forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvinningssaken spriker i alle retninger, etter at tre vitner sto frem fredag og sa de så en mann bære rundt på en baby samme natt som Lisa Irwin (10 mnd) forsvant.

Øyenvitneskildringene blir kjent bare to dager etter at politiet, via en rettslig ransakelsesordre, gjennomførte et 17 timers søk i familiens hjem.

Politiet gjennomførte onsdagens aksjon på bakgrunn av at en likhund under et tidligere søk markerte positivt på «lukten av en død person» like ved moras seng.

Politiet har gjennomført søk i huset en rekke ganger med foreldrenes samtykke.

Ransakelsesordren onsdag hindret dem imidlertid i å være tilstede.

Det er ABC News som melder dette.

Mann i t-skjorte Deborah Bradley og Jeremy Irwin, Lisas foreldre, har hele tiden hevdet at noen tok seg inn i familiens hus og bortføre den 10 måneder gamle babyen. Likevel har politiets etterforskning i stor grad rettet seg mot familiens hus.

Nå står tre vitner fram som påstår å ha gjort observasjoner på to forskjellige steder av en mann i t-skjorte som bar rundt på en baby som bare hadde på seg bleie.

- Det var fire om natten, sju grader, og babyen hadde ikke på seg klær når jeg ser denne mannen gå nedover gaten. Jeg synes den var ganske rart, sier Mike Thompson til ABC News.

Thompson var på vei hjem fra jobb i fire-tiden samme natt som lille Lisa forsvant fra sitt hjem. Obervasjonen ble gjort nær et lyskryss, omlag sju kilometer fra huset der jenta bodde.

Han er overbevist om at babyen han så matcher beskrivelsen av henne. Thompson gir også en detaljert beskrivelse av mannen.

Moren til Lisa har forklart at hun sist så datteren i sin seng i halv elleve-tiden. Rett over klokka fire meldte foreldrene henne savnet.

- Jeg så en liten arm og et bein Noen timer tidligere skal et ektepar, som bor tre hus nedenfor Irwin-familiens hus, ha sett noe lignende. De ringte politiet neste moregen.

- Det var et sjokkerende syn. Jeg kunne ikke forstå hvordan noen kunne gå ute i kulden med en baby uten klær, sier kona.

17 TIMERS SØK: Onsdag var politi og FBI i familiens hus i 17 timer, etter at en likhund under et tidligere søk markerte positivt. Bruk av likhunder er omstridt, men politiet fikk onsdag en ransakelsesordre som hindret foreldrene å være i huset basert på hundesøket. Foto: Orlin WagnerAP Photo
17 TIMERS SØK: Onsdag var politi og FBI i familiens hus i 17 timer, etter at en likhund under et tidligere søk markerte positivt. Bruk av likhunder er omstridt, men politiet fikk onsdag en ransakelsesordre som hindret foreldrene å være i huset basert på hundesøket. Foto: Orlin WagnerAP Photo Vis mer

Mora har forklart at Lisa hadde på seg lilla shorts og en lilla t-skjore da hun forsvant. Naboparet sier babyen de så bare hadde på seg en bleie.

- Vi så en liten arm, og et bein. Det så ikke ute som babyen hadde noe annet på enn en bleie, sier naboen.

Tidligere har politiet avvist teorien om mannen i t-skjorte. Det gjør de ikke lenger:

- Dette er noe vi følger opp. Vi har ikke avskrevet denne teorien, og har ingen grunn til å tro at disse vitnene ikke så det de sier at de har sett, sier Stacey Grace hos Kansas City-politiet.

Politiet gjennomlyste vegger Politiets aksjon mot familiens hus denne uka startet onsdag morgen, og varte til langt over midnatt. Luftrommet over nabolagt ble stengt, og et område rundt huset ble avsperret mens politi og FBI arbeidet.

Raker og spader ble brukt i hagen og områder rundt huset, og innendørs brukte politiet røntgenapparat for å gjennomlyse gjenstander og vegger.

En rekke gjenstander ble beslaglagt, blant annet et stort gulvteppe, en dyne, en t-skjorte med Disneymotiv, leker, et teppe, flere teippruller og en teipdispenser.

Savnet i tre uker Lisa Irwin (10 mnd) forsvant fra sitt hjem natt til 5. oktober. Mora har tidligere innrømmet at hun drakk seg full samme kveld, og først da faren kom hjem fra jobb i fire-tiden oppdaget de at jenta var borte.

Foreldrene sier til politiet at de oppdaget at et vindu og en dør sto oppe da de lette gjennom huset etter jenta, og de reagerte også på at lyset sto på. Politiet har likevel trukket foklaringene i tvil, og har anklaget foreldrene for ikke å ville samarbeide med etterforskere.

Familien har samlet seg om foreldrene, og en ukjent kvinne har utlyst en dusør på 100 000 dollar for fellende bevis i saken.

NY ADVOKAT: Joe Tacopina forsvarer nå Deborah Bradley og Jeremy Irwin, foreldrene til  den savnede 10 måneder gamle jenta som har vært borte siden 4. oktober. Foto: Rich Sugg/AP Photo
NY ADVOKAT: Joe Tacopina forsvarer nå Deborah Bradley og Jeremy Irwin, foreldrene til den savnede 10 måneder gamle jenta som har vært borte siden 4. oktober. Foto: Rich Sugg/AP Photo Vis mer