GJORDE FUNN: Politiet antar at det var savnede Janne Jemtland som ble funnet like under Eid bru i Våler kommune, men det er ikke bekreftet. Nå er politiet på jakt etter alt av observasjoner på funnstedet gjennom Janne Jemtland-saken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GJORDE FUNN: Politiet antar at det var savnede Janne Jemtland som ble funnet like under Eid bru i Våler kommune, men det er ikke bekreftet. Nå er politiet på jakt etter alt av observasjoner på funnstedet gjennom Janne Jemtland-saken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Politiets massive vitnejakt etter funnet åtte mil fra Jemtland-eiendommen

Innlandet politidistrikt ønsker tips om alt mistenkelig som kan ha beveget seg ved Eid bru så lenge Janne Jemtland har vært savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VÅLER / BRUMUNDDAL / HAMAR (Dagbladet): Lørdag ble en kvinne politiet antar er savnede Janne Jemtland funnet i Glomma ved Eid bru.

Ektemannen hennes er siktet for drap og ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

Samtidig er politiet nå på jakt etter spor og vitneobservasjoner rundt funnstedet.

- Vi har tidligere søkt publikum med alt av bevegelser i Brumunddal. Nå utvider vi dette, og er interessert i alt som kan ha beveget seg ved Eid bru. Hvis noen har sett noe mistenkelig der tidligere, har de trolig tenkt at det ikke hadde noe med Janne Jemtland-saken, men det kan det ha hatt, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

- På hvilket tidspunkt?

- Vi ønsker ikke å gå i detalj på det. Dette er så lenge savnetsaken har pågått, sier van der Eynden.

Rett under brua

Kvinnen ble funnet omtrent rett under Eid bru av like sør for Våler sentrum av brannvesenets dykkere lørdag.

Brua ligger langs fylkesvei 210.

Området er stort sett omkranset av jorder og skog, men det er flere boliger og gårder, i tillegg til en industritomt, like i nærheten.

Funnstedet er imidlertid langt unna Brumunddal og området der politiet har søkt etter savnede Janne Jemtland. Etter hvert i etterforskningen har søket snevret seg inn mot parets eiendom øverst i Brumunddal. Derfra til elva er det drøye åtte mils kjøring med beregnet reisetid på rundt halvannen time.

Spørsmålet for politiet er hvordan Janne Jemtland eventuelt kan ha havnet i elva.

- Vi har en drapsteori. Den inneholder hvordan sporene henger sammen og hvordan vi mener siktede har handlet, sier van Der Eynden.

- Fortalte i avhør

Ifølge politiet var søket de gjorde i elva rettet spesifikt mot det området, og opplysningene om det kom etter pågripelsen av ektemannen på fredag.

NRK har tidligere skrevet at mannen i avhør skal ha fortalt politiet hvor de kunne finne Janne, men dette er ikke noe politiet har ønsket å bekrefte.

Hans forsvarer Ida Andenæs vil heller ikke fortelle hva mannen har forklart i avhør, men har understreket en rekke ganger at han har samarbeidet og at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Hentet ut biler

Politiet har i dagevis saumfart parets eiendom i Brumunddalen. Der har de sikret store mengder funn og en rekke spor i den videre etterforskningen.

Blant annet har politiet beslaglagt to biler og en traktor fra eiendommen. Disse blir nå nøye undersøkt av krimteknikere, og politiet vil blant annet forsøke å komme til bunns i om noen av kjøretøyene kan ha blitt brukt til å frakte et lik fra Brumunddal til Våler.

Tidligere har Hamar Arbeiderblad skrevet at det var blodfunn på eiendommen som førte til siktelse og pågripelse, men politiet vil ikke bekrefte dette, men sier at det avgjørende funnet ble gjort utendørs.

Den siktede ektemannen ble lørdag kveld tatt med av politiet til funnstedet i Glomma og ble avhørt der. Mannen ble tatt med av etterforskerne i full diskresjon, og politiets mål er å få mer ut av siktede enn i en avhørssituasjon på politihuset.

Politiet vil ikke bekrefte at de tok med mannen til elva.

Etter reisen til funnstedet i Våler, samtykket mannen til varetektsfengsling i fire uker. Dermed ble mandagens fengslingsmøte holdt som såkalt kontorforretning, uten den siktede til stede.

- Teori om hva som har skjedd

- Vi har en teori om hva som har skjedd med Janne, og anser de siste dagers utvikling som et stort gjennombrudd i saken. Vi er imidlertid ikke i mål med etterforskningen, sa han.

Politiet har ikke fått svar på den foreløpige obduksjonsrapporten av den døde kvinnen som ble funnet i Glomma lørdag 13. januar. Den endelige obduksjonsrapporten som kommer seinere, vil kunne gi politiet viktige svar om dødstidspunkt og dødsårsak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer