Politiets nødlinje nedringt av tulletelefoner. Mann ringte over 60 ganger på to dager

Da dro politiet hjem til en av innringerne.

 TULLERINGING:  - Vi har i løpet av dagen mottatt flere tullehenvendelser enn «normalt», både her, hos brannvesenet og hos AMK. Det har vært et jamt sig med tulletelefoner, sier operasjonslederen ved Troms politidistrikt, Lars Moland, til Dagbladet. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TULLERINGING: - Vi har i løpet av dagen mottatt flere tullehenvendelser enn «normalt», både her, hos brannvesenet og hos AMK. Det har vært et jamt sig med tulletelefoner, sier operasjonslederen ved Troms politidistrikt, Lars Moland, til Dagbladet. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Troms politidistrikt opplyser at de har opplevd stort misbruk på deres nødnumre i dag. En mengde personer har tulleringt inn til 110,112 og 113 i Troms i dag, skriver Nordlys som først omtalte saken.

- Mer enn «normalt» - Vi har i løpet av dagen mottatt flere tullehenvendelser enn «normalt», både her, hos brannvesenet og hos AMK. Det har vært et jamt sig med tulletelefoner, sier operasjonslederen ved Troms politidistrikt, Lars Moland, til Dagbladet.

Operasjonslederen måtte til slutt sende mannskaper hjem til en de verste innringerne.

- Vi måtte reise hjem til vedkommende som misbrukte nødtelefonen et titalls ganger. Han fikk telefonen beslaglagt og en anmeldelse på seg, sier Moland.

Ringte 60 ganger Politiet opplyser at vedkommende fikk telefonen beslaglagt fordi han også tidligere har fått advarsel etter gjentatte tulletelefoner. Mulig konsekvens for vedkommende er forelegg og varig beslag av telefon, ifølge politiet.

- Det siste døgnet er det flere som har vært verre enn han også. Én annen mann ringte 60 ganger i løpet av to døgn til oss og AMK. De fleste ringer bare for å prate tull og tøys. Det er ingen budskap eller forsøk på noe kommunikasjon, sier operasjonslederen.

Dette kan potensielt være til hinder for andre viktige telefonsamtaler som skal gjennom på nødlinjen.

- Totalt i Norge får vi tusenvis av nødanrop i døgnet. Et mindretall av nødanropene er alvorlig, men når folk bruker linjen til å tulle, så kan et reelt anrop ikke komme gjennom. I verste fall kan liv gå tapt.

- Selv om det skal understrekes at vi normalt sett har en veldig sask svarfrekvens på våre nødlinjer, sier operasjonslederen ved Troms politidistrikt.