Politiets nødlinje nedringt av tulletelefoner. Mann ringte over 60 ganger på to dager

Da dro politiet hjem til en av innringerne.

TULLERINGING:  - Vi har i løpet av dagen mottatt flere tullehenvendelser enn «normalt», både her, hos brannvesenet og hos AMK. Det har vært et jamt sig med tulletelefoner, sier operasjonslederen ved Troms politidistrikt, Lars Moland, til Dagbladet. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TULLERINGING: - Vi har i løpet av dagen mottatt flere tullehenvendelser enn «normalt», både her, hos brannvesenet og hos AMK. Det har vært et jamt sig med tulletelefoner, sier operasjonslederen ved Troms politidistrikt, Lars Moland, til Dagbladet. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Troms politidistrikt opplyser at de har opplevd stort misbruk på deres nødnumre i dag. En mengde personer har tulleringt inn til 110,112 og 113 i Troms i dag, skriver Nordlys som først omtalte saken.

- Mer enn «normalt» - Vi har i løpet av dagen mottatt flere tullehenvendelser enn «normalt», både her, hos brannvesenet og hos AMK. Det har vært et jamt sig med tulletelefoner, sier operasjonslederen ved Troms politidistrikt, Lars Moland, til Dagbladet.

Operasjonslederen måtte til slutt sende mannskaper hjem til en de verste innringerne.

- Vi måtte reise hjem til vedkommende som misbrukte nødtelefonen et titalls ganger. Han fikk telefonen beslaglagt og en anmeldelse på seg, sier Moland.

Ringte 60 ganger Politiet opplyser at vedkommende fikk telefonen beslaglagt fordi han også tidligere har fått advarsel etter gjentatte tulletelefoner. Mulig konsekvens for vedkommende er forelegg og varig beslag av telefon, ifølge politiet.

- Det siste døgnet er det flere som har vært verre enn han også. Én annen mann ringte 60 ganger i løpet av to døgn til oss og AMK. De fleste ringer bare for å prate tull og tøys. Det er ingen budskap eller forsøk på noe kommunikasjon, sier operasjonslederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer