Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiets «nyttårsfeiring»: - Veldig hektisk

Travel natt for politiet i hele landet.

TRAVELT: Det ble en svært travel natt for politiet, men de mest alvorlige hendelsene har til alt hell uteblitt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TRAVELT: Det ble en svært travel natt for politiet, men de mest alvorlige hendelsene har til alt hell uteblitt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

«Veldig hektisk nyttårsaften» er operasjonsleder i Oslo Gjermund Stokklis svar på spørsmålet om hvordan nyttårsfeiringa har forløpt i Oslo.

- Det har vært veldig mye folk ute i gatene, og det har vært veldig mye å gjøre for politiet. Vi har hatt ganske mange oppdrag, både bevæpna og ubevæpna. Det er slåsskamper, og slåsskamper der en eller flere parter har hatt kniv, sier Stokkli.

Slåsskamper langt utover natta

Han forteller at det har vært mange berusede mennesker, en god del uvettig bruk av fyrverkeri og noen få branner, men i stor grad i søppelkasser.

UTEN RAKETTER: Med 2000 droner ble inngangen til 2020 en spektakulært show i Shanghai. Video: AP Vis mer

Når Dagbladet snakker med Stokkli like over klokka 05, har det roet seg en del, men:

- Mange av de slåsskampene holder på enda.

Men, til alt hell har ingen blitt alvorlig skadd i slåsskampene. Den mest alvorlige hendelsen var en sparkesykkelulykke på Slottsplassen. En mann i 20-åra er sendt til sykehus med det som beskrives som alvorlige skader.

I det nysammenslåtte, fra midnatt, Agder-fylket, har politiet også hatt det travelt i årets første natt.

- Det er som det pleier å være på nyttårsaften. Det er en del meldinger om slåssing, og folk som er gode og fulle. Men ellers har det ikke vært noen store hendelser, sier operasjonsleder John Repstad ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

- Så det har egentlig vært en ganske grei nyttårsfeiring sørpå?

- Altså, vi er godt bemannet, men vi har ikke fått smakt på kaffen. Vi har hatt nok å gjøre.

Travelt

At det har vært travelt er gjennomgangstonen over hele landet.

- Det har vært en veldig hektisk start på det nye året. Da det ble midnatt reiste jeg meg opp og ønsket alle godt nytt år, og siden da har vi bare besvart telefoner. Det er stort og smått, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til Dagbladet.

I Nordland har det vært flere voldshendelser, i tillegg til at to menn ble pågrepet for å ha skutt en nødrakett i retning av en politipatrulje på Svinøya i Svolvær.

Uvettig bruk av fyrverkeri har vært en gjenganger, som det gjerne er hvert år.

«Siden klokka 22.00 har det vært 18 meldinger om uvettig bruk av fyrverkeri i Østfold og Akershus. Vi kan ikke se bort fra at noen av garasjebrannene og branner i hekker har vært forårsaket av fyrverkeri», skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Det har i det hele tatt vært en svært krevende natt for Øst politidistrikt.

«Politiet i Øst har hatt en svært hektisk natt med mange oppdrag som ordensforstyrrelser i bysentra og i private hjem i tillegg til ansamlinger av unge voksne med beruselse og krangling».

HELE KLODEN: Sydney var først, og deretter fulgte flere store byer etter med markeringen av starten på 2020. Video: AP Vis mer

Heller ikke i Sør-Vest politidistrikt har de hatt en rolig inngang i det nye året. Det hadde de heller ikke forventet.

«Det har vært en travel natt for politiet i hele distriktet. Den var preget av vold, ordensforstyrrelser, slagsmål, bortvisninger, fester og branntilløp - herunder uvettig bruk av fyrverkeri. Alt i alt en gjennomsnittlig nyttårsvakt, men uten alvorlige hendelser», skriver de på Twitter.

Mange branner

Det har vært mange branner over hele landet på nyttårsaften. Nødetatene meldte om mange branner allerede like over midnatt.

De mest dramatiske brannene fant sted på Vestlandet. 24 personer ble evakuert fra ulike hus i forbindelse med en brann i en enebolig i en rekke i Fyllingsdalen i Bergen.

Huset er fullstendig overtent, men det er til alt hell ikke meldt om noen skadde eller savnede personer.

I Sunnfjord måtte noen nabohus og flere hester i et fjøs evakueres da det brøt ut brann i et hus i Austrheimslia. Huset kunne ikke reddes og kommer til å brenne helt ned.

I Sandnessjøen måtte et hus evakueres da en brann i en garasje spredte seg.

– Det er full fyr i garasjen og fare for spredning til bolighus. Alle i huset er evakuert, meldte politiet.

Brannen ble slukket like over klokka 2.

I Hokksund og Fredrikstad satte fyrverkeri fyr på hekker og på Kadettangen i Bærum brant det i plattingen av stupetårnet.