Politiets nyttårsnatt:hektisk, men ikke dramatisk

Oslo (NTB): Hektisk, men ikke dramatisk, sier vakthavende ved landets største politistasjoner om årets nyttårsnatt. Fyll og raketter preget bybildet,men utover morgensida 1. nyttårsdag kunne de fleste gjøre opp status med et ordinært lørdagsbelegg i fyllearrestene rundt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare Kristiansand opplevde en dødsulykke da en ungdom falt utfor en skråning. I Bjerkreim i Rogaland fikk fire ungdommer alvorlige brannskader da bilen de kjørte plutselig eksploderte. I Oslo ble en 27-åring stukket ned utenfor en restaurant på Aker Brygge. En mann er pågrepet. 27-åringen ble operert på Ullevål sykehus og fredag morgen var situasjonen alvorlig, men stabil.

I Fana ved Bergen ble et bolighus totalskadet av brann, men de øvrige utrykningene karakteriserer vakthavende som bagateller. Også i Stange i Hedmark ble en familie husløs etter brann mens den største brannskaden i Oslo ble gjort på et garasjeanlegg i Østensjøveien der fire biler ble ødelagt.

Oslo brannvesen hadde i løpet av natta nærmere 30 utrykninger, de fleste gjaldt bare branntilløp. Mannskaper fra Oslo assisterte også ved en brann i Lier ved Drammen. Politiet i Drammen registrerte i alt tre mindre branner som var forårsaket av fyrverkeri.

I Trondheim var politiet svært godt fornøyd etter en natt med et par knivrisp og 7-8 ungdommer i fyllearresten. En mindre brann på Hemne og et par tilløp til brann inne i byen var det hele.

I Stavanger var det «jevnt kjør» med noen slagsmål, mye fyll og ingen branner. Mest fornøyd var politiet i Tromsø som opplevde den roligste nyttårsnatt på mange år. Noen ungdommer ble plukket opp fra snøen og tatt med til litt varmere omgivelser i fyllearresten. Ellers forløp feiringen av det nye år helt eksemplarisk i Nordens Paris.

Omfanget av vold er fortsatt størst i Oslo, selv om nyttårsnatten ikke var så ille som flere av lørdagskveldene før jul. I tillegg til den alvorlige knivbruken på Aker Brygge ble det registrert knivbruk også to andre steder i byen. Tallet på innbrakte for kriminelle forhold var på morgensida kommet opp i 12 mens det satt ytterligere 10 i fyllearresten.

Oslo-politiet kunne også føre opp en null på Brann og Eksplosjonsvernets statistikk over personskade ved bruk av fyrverkeri.