Politiets skrekktall: - ­Helt sjukt

Ingen er pågrepet etter drapet på Jaffar (15) i Malmö lørdag. Oppklaringsprosenten i byen er ikke oppløftende.

MALMÖ: Drapet på 15 år gamle Jaffar har rystet den svenske storbyen. Ewa-Gun Westford i Politiet forklarer at det er vanskelig å etterforske saker rundt gjengmiljøene. Reporter: Trym Mogen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MALMÖ (Dagbladet): Overvåkningskameraer og en rekke vitner er blant sporene politiet i Malmö har etter at 15 år gamle Jaffar ble drept utenfor en pizzeria midt i den sørsvenske byens sentrum lørdag kveld.

En jevnaldrende kamerat av ham ligger fortsatt i kunstig koma på sykehus etter skytingen, som politiet mener kan ha bunnet i territoriell kamp om narkosalg. På åstedet er det lagt ned hundrevis av telys, samt bilder og blomster som skal minne den drepte gutten.

Ingen mistenkte

Gjerningspersonene skal ha flyktet på en svart damesykkel og en hvit sykkel l i de travle bygatene ved Möllevångstorget, der det nå er satt opp en permanent politipost, mens patruljer og politihester nærmest saumfarer området. Politiet etterlyser nå vitner til hendelsen.

Men politiet har onsdag ingen mistenkte etter drapet. Det har dessverre vært regelen framfor unntaket i den sørsvenske storbyen de siste åra.

En gjennomgang gjort av Aftonbladet viser at bare seks av 38 drap som kan knyttes til Malmös gjengmiljø de siste åtte åra er oppklart med rettskraftig dom.

Politiet innrømmer at oppgaven er vanskelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer