Politiets spor: - Merkelig

På åstedet hevdet «Skandiamannen» å ha forsøkt å redde Olof Palme, å ha snakket med Lisbeth Palme og ha forsøkt å hjelpe politiet. Nå pekes han ut som drapsmannen.

REPORTASJE: Noen måneder etter drapet på Olof Palme stiller den antatte drapsmannen Stig Engström, også kjent som «Skandiamannen» opp på svensk tv for å rekonstruere det som hendte drapsnatta. Video: SVT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag peker svenske påtalemyndigheter ut Stig Engström, også kjent som «Skandiamannen», som gjerningsmannen bak drapet på statsminister Olof Palme i 1986.

Særlig legger politiet vekt på opplysninger fra to vitner, som de mener at ikke har blitt tilstrekkelig vektlagt tidligere i etterforskningen. De legger også vekt på at flere punkter i Engströms forklaring ikke stemmer overens med vitneopplysninger fra drapskvelden.

Videre mener de at Engström oppførte seg merkelig i etterkant av drapet.

- Etter drapet reagerte han merkelig. Han og kona skulle på skiferie, men i stedet for å pakke eller forberede seg til dette, var han veldig opptatt av å få opplysninger om når han stemplet ut fra arbeidsplassen. Vitner har forklart at han var opptatt av dette, særlig fordi «politiet, pressen og Norge jaget ham».

Rømte

Det fastslås at drapsmannen rømte østover gjennom Tunnelgatan etter at Olof Palme ble skutt og drept 28. februar 1986. Flere vitner har forklart at mannen var iført en lang jakke eller en frakk.

I Tunnelgatan har vitnet Lars Jeppsson opplyst at han observerte en løpende mann med caps. Mens Yvonne Nieminen har forklart at hun så en løpende mann i David Bagares gata. Hun beskrev at mannen var ikledd en mørk frakk og en liten veske. Disse opplysningene ble gitt til politiet kort tid etter drapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer