Lege tiltalt for uaktsomt drap på samboer:

Politiets store mysterium: Nå kan Annes avskjedslapp vise seg å være noe helt annet

«It doesn't take much to carry on. It takes a lot to let go» sto det på servietten ved avdøde Anne Linell Sundt. Politiet anså det som en avskjedslapp. Nå etterforskes funnet på nytt, etter Dagbladets avsløringer.

SERVIETTEN: Denne servietten med avdødes håndskrift ble funnet på et bord like ved henne. Foto: Politiet
SERVIETTEN: Denne servietten med avdødes håndskrift ble funnet på et bord like ved henne. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Formiddagen 12. desember i 2014 blir Anne Linell Sundt funnet død på stuegulvet i sitt hjem på Bygdøy. 39-åringens legesamboer har ringt nødnummeret og bedt politiet komme. De undersøker parets villa. I samme rom som kvinnen blir det funnet et håndskrevet brev med en personlig hilsen til hennes to barn og samboeren. På bordet ved siden av henne ligger en serviett med to engelske setninger.

«J.C. Watts. It doesn't take much to carry on. It takes a lot to let go». Det er alt som står på servietten med tobarnsmorens håndskrift. Sitatet, som opprinnelig har en litt annerledes ordlyd, stammer fra den amerikanske politikeren J. C. Watts, og er flittig gjengitt.

En av politiets første teorier, er at dødsfallet er et selvmord.

Serviettmysteriet

Høsten 2015 får saken en brå vending. Obduksjonen av Sundt viser at hun trolig døde en gang mellom klokka 03.00 og 10.00. Dødsårsaken er en overdose sterke smertestillende. I kroppen blir det funnet rester av elleve medikamenter.

Hennes legesamboer blir pågrepet og siktet for forsettelig drap. I fjor sommer, nesten to år senere, endres siktelsen til uaktsomt drap. Men servietten med kvinnens håndskrift blir stående igjen som et mysterium for politiet og deres drapsteori.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer