Lege tiltalt for uaktsomt drap på samboer:

Politiets store mysterium: Nå kan Annes avskjedslapp vise seg å være noe helt annet

«It doesn't take much to carry on. It takes a lot to let go» sto det på servietten ved avdøde Anne Linell Sundt. Politiet anså det som en avskjedslapp. Nå etterforskes funnet på nytt, etter Dagbladets avsløringer.

SERVIETTEN: Denne servietten med avdødes håndskrift ble funnet på et bord like ved henne. Foto: Politiet
SERVIETTEN: Denne servietten med avdødes håndskrift ble funnet på et bord like ved henne. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Formiddagen 12. desember i 2014 blir Anne Linell Sundt funnet død på stuegulvet i sitt hjem på Bygdøy. 39-åringens legesamboer har ringt nødnummeret og bedt politiet komme. De undersøker parets villa. I samme rom som kvinnen blir det funnet et håndskrevet brev med en personlig hilsen til hennes to barn og samboeren. På bordet ved siden av henne ligger en serviett med to engelske setninger.

«J.C. Watts. It doesn't take much to carry on. It takes a lot to let go». Det er alt som står på servietten med tobarnsmorens håndskrift. Sitatet, som opprinnelig har en litt annerledes ordlyd, stammer fra den amerikanske politikeren J. C. Watts, og er flittig gjengitt.

DØD: Anne Linell Sundt ble funnet død, 39 år gammel. Foto: Privat
DØD: Anne Linell Sundt ble funnet død, 39 år gammel. Foto: Privat Vis mer

En av politiets første teorier, er at dødsfallet er et selvmord.

Serviettmysteriet

Høsten 2015 får saken en brå vending. Obduksjonen av Sundt viser at hun trolig døde en gang mellom klokka 03.00 og 10.00. Dødsårsaken er en overdose sterke smertestillende. I kroppen blir det funnet rester av elleve medikamenter.

Hennes legesamboer blir pågrepet og siktet for forsettelig drap. I fjor sommer, nesten to år senere, endres siktelsen til uaktsomt drap. Men servietten med kvinnens håndskrift blir stående igjen som et mysterium for politiet og deres drapsteori.

Sitert i krimserie

Da rettssaken mot samboeren startet tirsdag denne uka, ble den på ny et tema. I sin forklaring sa den nå 59 år gamle legen at han aldri hadde sett servietten før dagen han fant sin kjæreste død.

I rettssal 369 i Oslo tingrett forklarte han seg også i detalj om hva samboerparet hadde gjort den siste kvelden før hun døde. Etter en bedre middag og litt vin, satte de to seg i sofaen for å se TV.

- Vi så på krim. Criminal Minds og CSI. Det var torsdag, og det ble sendt episode etter episode. Jeg gikk og la meg omkring klokka 02.30, sa legen.

Dagbladet har undersøkt historikken for flere TV-kanalers sendeskjema kvelden før Sundt døde. Den tiltaltes opplysninger stemmer - begge krimseriene gikk på TV i tidsrommet legen har forklart.

Blant annet sendte TV 2 en episode med Criminal Minds klokka 22.40, bare timer før Sundt døde. Ifølge opplysninger Dagbladet har funnet og fått oppgitt fra kanalen, var dette episode to i sesong ti av serien.

I det den aktuelle episoden er i ferd med å runde av, gjengis nettopp J. C. Watts' sitat: «It doesn't take a lot of strength to hang on. It takes a lot of strength to let go.»

Etterforsker informasjonen

Statsadvokat og aktor i saken, Andreas Schei, reagerer med stor interesse da Dagbladet opplyser ham om funnet.

Han bekrefter også at sammenhengen mellom sitatet og krimepisoden sendt kvelden før dødsfallet, ikke er omtalt noe sted i løpet av sakens 6000 sider med rettsdokumenter.

- Dette er veldig interessant. Jeg må få noen til å etterforske tidspunktene jeg nå har fått opplyst, og få dette inn i en politirapport jeg kan ta med til retten. Tiltalte har tidligere fortalt at samboeren kunne skrive ned ting som lå forskjellige steder i huset. Dette kan tyde på at det er noe hun bare har skrevet ned der og da, sier Schei.

Forsvarer: - Kjempeinteressant

Lappen har også i retten vært lagt fram som en av brikkene i teorien om at Sundt må ha begått selvmord. Statsadvokaten mener at graden funnet understøtter akkurat dette, nå er svekket.

- Det har blitt antydet at dette er et selvmord, men jeg ser at akkurat dette beviset nå kan bli mindre påregnelig for tiltalte, sier Schei.

Også den tiltalte legens forsvarer, advokat Arild Holden, blir overrasket over opplysningene som nå kommer fram.

- Det er kjempeinteressant at hun festet seg ved det sitatet. Jeg kan ikke umiddelbart si hva jeg tenker om det, for jeg er på vei inn i retten. Men det er absolutt en interessant opplysning, sier Holden torsdag morgen, før rettssakens tredje dag starter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer