- Politiets største MC-nederlag

DRAMMEN (Dagbladet): - Frifinnelsen av Torkjel «Rotta» Alsaker (41) er det største og bitreste nederlaget for politi og påtalemyndighet i kampen mot organisert MC-kriminalitet, sier en sentralt plassert kilde til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41-åringen er antatt å ha en helt sentral posisjon i Hells Angels i Norge.

Ifølge påtalemyndigheten hadde han gitt ordre til å sprenge Bandidos-bomba for fire år siden.

Advokat Per Sjong Larsen, som har bistått Alsaker siden han ble arrestert første gang i bombesaken i 1997, går knallhardt ut mot etterforskingen - og hevder at tiltalen mot Alsaker ikke bygger på en tilstrekkelig objektiv etterforsking.

- Ville ta ham

- Politiet har hatt et ønske om å «ta» Alsaker i denne saken. Bildet var klart på forhånd. Sakens fakta er blitt «presset» i forhold til dette. Etterforskingen er blitt målrettet.

Statsadvokatens beviskjede mot Alsaker ble plukket fra hverandre av forsvaret under rettssaken. Det var bare én forklaring som knyttet Alsaker til bombeattentatet. Den fant ikke dommerne troverdig. Drammen tingrett har foretatt den samme bevisvurderingen som forsvaret.

Ut fra den settingen som jeg mener forelå, er frifinnelsen særdeles gledelig, sier Sjong Larsen.

Advokat Øivind Elseth, som forsvarer Alsaker, sier til Dagbladet at klienten var innstilt på det verste, etter en straffepåstand på 16 års ubetinget fengsel.

- Alt annet skulle han ta som rein bonus. Alsaker er sjølsagt veldig lettet over dommen, sier Elseth.

Alsaker sjøl ble løslatt i retten, etter å ha sittet i varetekt siden i fjor høst.

41-åringen ble ført inn i rettslokalet klokka 14 i går bevoktet av politiet som en folkefiende. En drøy time seinere kunne han forlate rettssalen som en fri mann, i hvert fall foreløpig. Alsaker ville i går ikke kommentere frifinnelsen.

Vurderer anke

Aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen, sier til Dagbladet at det er opp til riksadvokat Tor-Aksel Busch å bestemme om dommen skal ankes.

- Jeg vet foreløpig ikke hva jeg vil innstille på overfor riksadvokat Busch. Men det er aktuelt å anke. Jeg mener fortsatt at tiltalen står rimelig bra også etter dommen i tingretten, sier Nicolaisen. Han kan imidlertid trøste seg med at retten fastslår at vi i denne saken snakker om organisert kriminalitet i MC-miljøet.