Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiets teori: Meid ned - Kidnappet - Drept

Politiet frykter Sigrid ble kjørt bort fra Østensjø i live og drept et annet sted.

FANT FÅ SPOR: Kriminalteknikerene som jobbet på Østensjø etter forsvinningen fant ikke spor etter noen påkjørsel, og politiet tror ennå 16-åringen kan ha blitt bortført i live. Foto: Harald S. Klungtveit
FANT FÅ SPOR: Kriminalteknikerene som jobbet på Østensjø etter forsvinningen fant ikke spor etter noen påkjørsel, og politiet tror ennå 16-åringen kan ha blitt bortført i live. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet jobber ennå ut fra at det kan dreie seg om en kidnappingssak som endte med at Sigrid ble drept et annet sted i osloområdet. Hvorvidt hun i utgangspunktet ble truffet av en bil, er ennå uklart.

- Selv om noe slikt skulle ha skjedd, betyr ikke det at hun døde ved forsvinningsstedet på Østensjø. Uansett tror vi en bil ble brukt til å raskt frakte henne bort derfra. Vi vet ikke hvor Sigrid ble drept eller når det skjedde, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til Dagbladet.

Hun bekreftet i ettermiddag at politet allerede før pågripelsene skal ha funnet tekniske spor som knytter den siktede 37-åringen til Østensjø akkurat da Sigrid forsvant.

Politiet understreker at en teori om en kraftig påkjørsel der ikke rimer med at de mange finsøkene i området aldri fant tegn på et slikt sammenstøt i gatene ved Sigrids gårute.

- Det er ikke gjort noen funn ved forsvinningsstedet som peker mot en påkjørsel, sier Gulnes.

Politiet fikk i kveld rettens medhold i at det er mer sannsynlig at Sigrid ble forsettlig drept enn at hun ble utsatt for en ulykke.

Etterforskerne jobber også ut fra at liket kan ha blitt flyttet flere ganger før det ble funnet i skogen like ved verkstedet på Kolbotn mandag denne uka.

- Kollisjons-«bevis» I politiavhør har den siktede 64-åringen uoppfordret forklart at han i august syntes kollisjonsskader 37-åringen hadde fått på bilen sin var påfallende, og at han knyttet dette til Sigrid-saken. Verkstedeieren tok bilder av skadene for å «sikre bevis», sier han til politiet. Bildene er nå overlevert etterforskerne, men tingretten mener flere deler av mannens forklaring er mistenkelig og ikke rimer med at han var helt ukjent med drapet.

Ikke minst synes dommeren det er påfallende at 64-åringen til tross for den enorme medieoppmerksomheten aldri gikk til politiet med «bevisene».

«Retten finner det påfallende at siktede uten videre knyttet bilskaden opp mot Sigrid-saken. Retten bemerker i denne forbindelse at saken på dette tidspunktet i media var omtalt som en forsvinningssak, og at det ikke kunne utledes at det dreide seg om en påkjørsel. Retten finner det også påfallende at siktede selv hevder han ønsket å sikre seg et bevis når han senere ikke gjorde noe med dette», skriver retten.

I kjennelsen framgår det imidlertid at mistankegrunnlaget mot 64-åringen per i dag er svakere enn for 37-åringen, slik retten ser det.

Fengslet Begge de siktede ble i kveld besluttet varetektsfengslet i fire uker, og må trolig sitte i fullstendig isolasjon de to første ukene av varetektsperioden.

Om 37-åringen skriver Oslo tingrett:

«Slik saken til nå er opplyst finner retten det mest sannsynlig at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble utsatt for et forsettlig drap, og at det således ikke dreier seg om noen trafikkulykke. Ved denne vurderingen legger retten vekt på at politiet ikke har funnet noen spor ved forsvinningsstedet som kan tyde på at hun ble utsatt for en påkjørsel. Videre legger retten særlig vekt på hvilken tilstand liket ble funnet», heter det i kjennelsen.

«Retten finner videre at det er skjellig grunn til å mistenke siktede for det forsettlige drapet. Ved denne vurderingen legger retten vekt på at siktede kan knyttes til området og tidspunktet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Det vises også til at siktede har en tilknytning til stedet hvor liket senere ble funnet, og retten viser for øvrig til de funn som der ble gjort», skriver dommeren.

SIKTET: Både den drapssiktede 37-åringen og hans 64 år gamle venn ble i kveld besluttet varetektsfengslet i Sigrid-saken.
SIKTET: Både den drapssiktede 37-åringen og hans 64 år gamle venn ble i kveld besluttet varetektsfengslet i Sigrid-saken. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media