Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiets teori: Zainab (7) overlevde fordi drapsmannen gikk tom for ammunisjon

Fransk politi tror det bare var flaks at jenta overlevde massakren i de franske alpene.

GJENNOMHULLET: Franske kriminalteknikere arbeider på og rundt bilen hvor de tre familiemedlemmene ble funnet drept torsdag. Like i nærheten ble en syklist også funnet skutt og drept. Foto: Phil Harris / Mirror News / Bulls Pix
GJENNOMHULLET: Franske kriminalteknikere arbeider på og rundt bilen hvor de tre familiemedlemmene ble funnet drept torsdag. Like i nærheten ble en syklist også funnet skutt og drept. Foto: Phil Harris / Mirror News / Bulls Pix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiets foreløpige teori er at 7-årige Zainab overlevde massakren i Alpene fordi drapsmannens ammunisjon tok slutt, skriver Daily Mirror i dag. 

Jentas britiske foreldre og svenske mormor ble drept med skudd mot hodet i Chevaline nær Annecy Lake i de franske alpene 6. september.

Det fjerde offeret skal være den franske syklisten Sylvain Mollier, som ble funnet drept med skuddskader i hodet på den samme parkeringsplassen som de andre ofrene. Politiet tror at han kan ha vært på feil sted til feil tid, skriver CNN.

Store hodeskader Den britiske familien al-Hili består av en mor og far, og de to døtrene Zainab (7) og Zeena (4). De var på ferie i de franske alpene med sin svenske mormor i 70-årene da massakren fant sted.

Familien er av irakisk opprinnelse, men bor i Storbritannia. Bestemoren i familien har svensk pass.

Familiens fireårige datter, Zeena, gjemte seg under sin døde mamma og hadde ingen fysiske skader da hun ble funnet. Jenta har da trolig ligget skjult under levningene av moren i åtte timer før politiet ble oppmerksomme på at hun befant seg i bilen.

Zainab (7) hadde skuddskader i skulderen og fikk alvorlige hodeskader som, i følge fransk politi, kan stamme fra at jenta har blitt slått i hodet med en pistol.

Jenta ligger på sykehuset, og hennes tilstand beskrives som alvorlig men stabil.

- Et mirakel I følge franske påtalemyndigheter er det et mirakel at 7-åringen overlevde massakren. Etterforskningsleder Eric Maillaud har uttalt at årsaken kan være at morderen gikk tom for ammunisjon. Totalt skal 25 skudd ha blitt avfyrt.

POLITIETS TEORI: Leder for etterforskningen, Eric Maillaud, her på en pressekonferanse fredag. Foto: Lionel Cironneau / AP Photo
POLITIETS TEORI: Leder for etterforskningen, Eric Maillaud, her på en pressekonferanse fredag. Foto: Lionel Cironneau / AP Photo Vis mer

- Enten gikk de tomme for ammunisjon eller så trodde han at han hadde drept jenta og ville stikke av fra plassen så fort som mulig, uttaler Maillaud til Daily Mirror.

Det franske politiet håper nå at 7-åringen kan fortelle nøyaktig hva som skjedde, når hun våkner opp på sykehuset.  

Etterforskere til England I dag melder CNN at franske etterforskere har reist til England i sin søken på motiv i den grusomme saken. De vil blant annet gjennomsøke hjemmet til foreldrene til de to jentene som overlevde angrepet.  

Internasjonale medier har spekulert i om at drapene var et bestillingsverk med en mulig kobling til en arvekonflikt mellom den drepte faren i familien og hans bror.

Fransk politi forsøker nå å dempe disse spekulasjonene.

MASSAKRE: Politiet fant fireårige Zeena i live i denne bilen, hvor hennes foreldre og mormor ble funnet drept. En fjerde person er funnet drept i nærheten av familiens bil. Foto: Robert Pratta / REUTERS
MASSAKRE: Politiet fant fireårige Zeena i live i denne bilen, hvor hennes foreldre og mormor ble funnet drept. En fjerde person er funnet drept i nærheten av familiens bil. Foto: Robert Pratta / REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media