Politiets to spor i jakten på drapsmannen

En kvinne i 30-åra døde etter å ha blitt skutt i Malmö mandag formiddag. Kvinnen hadde et spedbarn i armene da hun ble skutt.

TO HENDELSER: Politiet etterforsker om drapet på kvinnen har sammenheng med den nedbrente bilen som ble funnet like etterpå. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: SVT, NTB Scanpix, Google Earth. Vis mer

En kvinne i 30-åra er bekreftet død etter at hun ble beskutt på åpen gate i Malmö i Sverige mandag formiddag. Et lite barn og en tredje person er også kjørt til sykehus i forbindelse med hendelsen.

Flere personer ble vitne til skytedramaet som utspilte seg i et tett befolket område i Sergels väg ved Ribersborg i Malmö.

To spor

Ifølge Aftonbladet jobber politiet nå etter to spor i jakten på gjerningsperson eller gjerningspersoner.

For det første undersøker politiet om drapet kan ha med barnets fars kriminelle fortid å gjøre. For mange år siden sonet han fengselsstraff for grovt ran.

Politiet er likevel nå ikke i tvil om at kvinnen var målet for ugjerningen.

Det andre sporet de jobber etter, har også med kvinnen å gjøre, skriver Aftonbladet. For noen år siden skal hun ha vitnet i en drapssak i Malmö. Hun var ikke et sentralt vitne i saken, men politiet vil likevel undersøke om det er en sammenheng.

Løp

Bare sekunder etter skyteepisoden, filmet et vitne en maskert person som løp fra plassen. Vitnet sier til SVT at han hørte flere skudd, og at han derfor tittet ut av vinduet. Nede på gata så han en kvinne som lå på bakken. Ved siden av kvinnen lå et lite barn, skriver den svenske rikskringkasteren.

- Jeg hørte to tre skudd. Da løp jeg ut på balkongen. Jeg så to menn og en kvinne som holdt et barn. Hun falt i bakken og mistet grepet hun hadde på sitt barn, sier et øyevitne til Expressen.

UKLART HENDELSESFORLØP: Hva som skjedde i forbindelse med skyteepisoden, er ikke klart. Et vitne sier han hørte tre skudd og deretter søkte ly i sin leilighet, mens et annet vitne sier han talte mellom åtte og ti skudd på Ribersborg i Malmö. Foto: Johan NIlsson / TT kod 50090
UKLART HENDELSESFORLØP: Hva som skjedde i forbindelse med skyteepisoden, er ikke klart. Et vitne sier han hørte tre skudd og deretter søkte ly i sin leilighet, mens et annet vitne sier han talte mellom åtte og ti skudd på Ribersborg i Malmö. Foto: Johan NIlsson / TT kod 50090 Vis mer

Aftonbladet skriver at kvinnen skal ha blitt skutt i hodet. Ifølge vitner skal det totalt ha blitt avfyrt 8-10 skudd.

I videoen SVT har publisert ser man en maskert person, kledd i svart fra topp til tå, som løper fram og tilbake ned en gate sekunder etter at skuddene falt. I hånda holder personen en pistolliknende gjenstand. På et tidspunkt løfter personen armen, som for å skyte.

- Jeg kan bekrefte at en person var truffet av skudd. Ellers finnes det personer som er skadd på andre måter, sier Calle Persson i politiet til Expressen.

Ifølge avisa Sydsvenskan er en av politiets teorier at angrepet var rettet mot faren til den avdøde kvinnens barn. Denne mannen skal ha en kriminell fortid.

DREPT: En kvinne ble skutt i Malmö mandag og døde senere på sykehus. Hun hadde et spedbarn på armen da hun ble skutt, men barnet ble ikke skadd. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
DREPT: En kvinne ble skutt i Malmö mandag og døde senere på sykehus. Hun hadde et spedbarn på armen da hun ble skutt, men barnet ble ikke skadd. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Vis mer

Ifølge avisa er mannen kjent «i kriminell sammenheng i både Sverige og Danmark».

Avisa skriver videre at flere vitner har forklart at en eller to menn med mørke hettegensere sto og ventet i nærheten av åstedet. Da kvinnen kom gående sammen med en mann og et barn, gikk en eller to gjerningspersoner fram og skjøt kvinnen med flere skudd, ifølge vitneutsagn gjengitt av Sydsvenskan.

Minst en mann skal deretter ha flyktet fra stedet i en bil.

Undersøker bilbrann

Politiet fikk første melding om skytinga klokka 09.58 mandag formiddag. Klokka 10.45 mottok politiet nye meldinger om en bilbrann på Lorensborg i Malmö. Den aktuelle bilen, en sølvfarget Mercedes, var overtent da nødetatene kom fram til stedet. Politiet utelukker ikke at den aktuelle bilen har en kobling til skyteepisoden.

BILBRANN: Kort tid etter hendelsen fikk politiet melding om brann i en bil i Lorensberg. Det er ikke klart om det er noen sammenheng mellom de to hendelsene. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
BILBRANN: Kort tid etter hendelsen fikk politiet melding om brann i en bil i Lorensberg. Det er ikke klart om det er noen sammenheng mellom de to hendelsene. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer

- Vi er på stedet og undersøker kjøretøyet for å se om det kan finnes noen kobling. Bilen er absolutt interessant i denne sammenhengen, sier Persson til Expressen.

Omstendighetene er så langt uklare. Det pågår full etterforskning av saken, men ved 15-tida mandag ettermiddag hadde politiet ingen mistenkte i saken.

- Det finnes mange vitner, og vi håper at deres vitnemål skal lede oss til gjerningsmannen, sier Persson til SVT.