Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiets to teorier om savnede Eirin

Norske Eirin Mikkelsen (43) har vært savnet siden julaften i Skåne. Politiet mistenker at hun enten er blitt utsatt for en ulykke eller en kriminell handling.

SAVNET: 43 år gamle Eirin Mikkelsen har vært savnet siden julaften (t.v). Halvsøsteren hennes, Ann-Louise Mikkelsen, beskriver den siste tida som grusom (t.h). Foto: Privat.
SAVNET: 43 år gamle Eirin Mikkelsen har vært savnet siden julaften (t.v). Halvsøsteren hennes, Ann-Louise Mikkelsen, beskriver den siste tida som grusom (t.h). Foto: Privat. Vis mer

- Enten har hun forulykket eller blitt utsatt for en kriminell handling, sier etterforskningsleder Kenth Pehrsson til Bergensavisen.

Svensk politi gjenopptok torsdag søket og utvidet leteområdet etter 43 år gamle Eirin Mikkelsen fra Bergen, som forsvant i Landskrona julaften.

- Det ga dessverre ikke noe resultat, og søkene er avsluttet, sier Pehrsson til BA fredag ettermiddag. Han frykter nå at saken kan bli en langvarig etterforskning.

Forsvant på kvelden

Den norske kvinnen var julaften sammen med en mann på en pub i Landskrona i Skåne. Hun ble sist sett i 22-tiden ved kaien Skeppsbron, der en del skyssbåter legger til.

Politiet mener hun forsvant en gang i tidsrommet fra klokka 22 julaften til morgenen første juledag. Hun ble meldt savnet ved middagstider første juledag.

- Vi fortsetter med avhør av blant annet beboere i området i håp om å få inn ny informasjon, sier etterforskningslederen til avisa.

Varslet dagen etter

Det var pårørende som klokka 12.01 første juledag varslet politiet om at 43-åringen var savnet.

Svensk politi startet et omfattende søk etter den savnede kvinnen da hun forsvant, men avsluttet søket 28. desember. Politi og dykkere fra den svenske kystvakten hadde da i tre dager søkt på land og i sjøen ved der kvinnen sist ble sett.

Etterforskningsleder i region Nordväst Skåne, Kent Persson, sa torsdag til Dagbladet at de ikke kan svare på om det har skjedd noe kriminelt med Mikkelsen.

- Vi har for lite informasjon til å si om hun er forsvunnet, eller om det har skjedd noe kriminelt. Status nå er at vi trenger ny informasjon for å komme oss videre i etterforskningen, sa Persson.

Utlover dusør

Samtidig som etterforskningen pågår for fullt, har Mikkelsens kjæreste ikke gitt opp håpet om å finne den savnede kvinnen.

I et innlegg på Facebook utlover han dusør til den som kan bidra med opplysninger i saken.

- Jeg vil gi penger. Det finnes ingen pris. Jeg vil gi alt jeg har bare for å finne henne, har kjæresten uttalt til BA.