Politiets voldsavsnitt etterforsker sykehjemsdød

Og fylkeslegen sjekker mer enn Anne B. Ragde spurte om. - Bydelens skyld at mor døde for tidlig, sier forfatteren.

FULL GRANSKING:  Allerede tre timer etter at moren døde 27. mars i år, varslet Anne B. Ragde bydelsansvarlige på Stovner i Oslo at hun kom til å ta opp sviktende omsorg. Nå har både politiet og fylkeslegen bestemt seg for å granske forholdene i full bredde.  Her er forfatteren ved kisten til Birte Solvej Ragde før begravelsesseremonien i Fossum kirke 3. april. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET.
FULL GRANSKING: Allerede tre timer etter at moren døde 27. mars i år, varslet Anne B. Ragde bydelsansvarlige på Stovner i Oslo at hun kom til å ta opp sviktende omsorg. Nå har både politiet og fylkeslegen bestemt seg for å granske forholdene i full bredde. Her er forfatteren ved kisten til Birte Solvej Ragde før begravelsesseremonien i Fossum kirke 3. april. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Anne B. Ragde har gått til krasse angrep på sykehjemsforholdene som etter hennes og søsterens mening bidro til at deres mor Birte Solvej Ragde døde altfor tidlig 27. mars i en alder av 80 år.

Nå har den kjente forfatteren fått den første formelle responsen på klagene på uforsvarlig rehabilitering og behandling av sin kreftsyke mor.

Både fylkeslegen i Oslo og Akershus og politiet i Oslo skal nå etterforske saken i sine fulle bredde.

Fylkeslegen har opprettet tilsynsak både mot bydel Stovner i Oslo og mot Ahus/Stensby sykehus.

Voldsavsnittet tok saken Og Anne B. Ragde har fått melding fra Oslo politidistrikt om at det er voldsavsnittet der som skal etterforske anmeldelsen hun leverte til polititiet samtidig som hun ba helsemyndighetene om å granske saken.

- Jeg har ikke fått beskjed om hvorfor det er voldsavsnittet som skal etterforske saken. Men det kan nok ha sammenheng med at vi mener det er tjenesteforsømmelse til tre navngitte medarbeidere i Stovner bydel som er årsak til mors premature, altså for tidlige død, sier Anne B. Ragde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer