Politietterforsker anklages for pressesensur

En etterforsker ved Sør-Trøndelag politidistrikt anklages for å ha prøvd å påvirke en journalist til å stoppe en kritisk artikkel i avisa. Saken er sendt til Spesialenheten for politisaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trondheim (NTB): Det var en journalist i Næringslivsavisa i Trondheim som tidligere i sommer ble oppringt av etterforskeren. Hun ba journalisten om å stoppe å skrive en kritisk artikkel om trondheimsselskapet Vision Quest, skriver Adresseavisen.

- At politiet på vegne av en næringslivsaktør griper inn i et forsøk på å stoppe journalistisk dekning, er mildt sagt meget spesielt, sier ansvarlig redaktør Paul Jostein Aune. Han sier at han aldri har opplevd noe lignende

Politietterforskeren gjorde det klart at hun befant seg sammen med den daglige lederen i selskapet da hun ringte. Hun skal ha sagt at journalisten ville bli innkalt til avhør hvis han fortsatte å skrive om selskapet.

Norsk Redaktørforening reagerer også på hendelsen.

- Dette høres ut som forsøk på å forhåndssensurere journalistisk dekning, og dét har ikke politiet anledning til, sier generalsekretær Arne Jensen.

Næringslivsavisa har klaget hendelsen til politimesteren, som har videresendt saken til Spesialenheten for politisaker.

- Alle saker der politiansatte anklages for straffbare handlinger gjort i tjeneste, skal etterforskes av Spesialenheten, sier fungerende politimester Harald Moholt, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer