Politietterforskning av frynsegode-skandalen

Scotland Yard tror toppolitikere kan ha begått lovbrudd.

TAR ALDRI SLUTT: Frynsegodeskandalen ser ut til å bli et vedvarende mareritt for begge de største partiene i Storbritannia. Nå blir flere av medlemmene i Underhuset og minst én representant i Overhuset politietterforsket. Foto: REUTERS / SCANPIX
TAR ALDRI SLUTT: Frynsegodeskandalen ser ut til å bli et vedvarende mareritt for begge de største partiene i Storbritannia. Nå blir flere av medlemmene i Underhuset og minst én representant i Overhuset politietterforsket. Foto: REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Skandalen rundt politikerne som har fått dekket et bredt spekter av private utgifter av det offentlige har rystet Storbritannia. Nå blir de tvilsomme frynsegodene også en politisak.

Scotland Yard har i kveld bekreftet at et stort team med politietterforskere og statsadvokater vil sette i gang full etterforskning av flere politikere.

- Etter en vurdering av Metropolitan Police og påtalemyndigheten har det blitt besluttet å sette i gang en etterforskning av det påståtte misbruket av utgiftsrefusjon av et mindre antall medlemmer i Underhuset og Overhuset, uttaler Scotland Yard ifølge Daily Telegraph - avisa som startet avsløringene tidligere i vår.Ifølge Sky News vil politiet i første omgang fokusere på opptil fem parlamentsmedlemmer.

Det skal dreie seg om politikere som med viten og vilje har ført myndighetene bak lyset ved å kreve avdrag for rentebetalinger på boliglån som allerede var nedbetalt eller for lån som aldri har eksistert.

Flere parlamentsmedlemmer, blant dem David Chaytor og Elliot Morley fra partiet Labour, har allerede måttet trekke seg på grunn av avsløringene av triksingen med ulike lån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer