Politifamilier flyttes til hemmelig adresse etter drapstrusler

Truslene mot politiet går så langt at enkelte må ha voldsalarm eller skifte identitet.

BEKYMRET: Politidirektør Ingelin Killengreen. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
BEKYMRET: Politidirektør Ingelin Killengreen. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg stoler på at oslopolitiet håndterer trusler mot deres ansatte på en god og hensiktsmessig måte. De har masse kunnskap og kompetanse på området, sier politidirektør Ingelin Killengreen i Politidirektoratet til Dagbladet.no.

Dagbladet.no fortalte i går at det var rettet drapstrusler mot navngitte polititopper i oslopolitiet i fjor sommer og høst. Politiet fikk vite om truslene gjennom flere kilder i forbindelse med den store hvitvaskingssaken, der store deler av Rasool-familien står tiltalt. At foreldre, svigermødre og kjærester ble plassert på tiltalebenken skal ha vært deler av bakgrunnen for truslene.

Etter det Dagbladet.no erfarer troppet bevæpnet politi opp uanmeldt hos minst tre tunge kriminelle som kunne være en del av en mulig hevnaksjon. Stor økningAllerede i 2005 formulerte politiet egne retningslinjer om hvordan de skal forholde seg til drapstrusler mot polititjenestemenn.- Trusler mot politibetjenter tas på alvor. Det første den truede skal gjøre er å melde fra til nærmeste overordnede. Det er et godt apparat til å håndtere denne type saker i politidistriktene. Hver sak må deretter vurderes individuelt, sier politidirektør Ingelin Killengreen i Politidirektoratet til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer