Politiferie sinker etterforskningen

Jakten på drapsmannen til språkeksperten Knut Kristiansen (71) skjer i sneglefart. Grunn: Oslo-politiet har tatt ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

71-åringen ble funnet drept i sin leilighet på Sandaker i Oslo tirsdag i forrige uke. Politiet antar at han da hadde vært død i to uker, og har klaget over at dette ga drapsmannen et forsprang.

Dette til tross, nå gir politiet selv drapsmannen et enda lengre forsprang: Samtidig som størstedelen av de tekniske og taktiske undersøkelsene av avdødes bopel gjenstår, tok alle de tekniske etterforskerne fri i helga.

Siden fredag ettermiddag har avdødes leilighet vært plombert. Ikke så mye som et fingeravtrykk er sjekket siden i forrige uke.

- Ulike grunner førte til at vi ikke kunne fortsette undersøkelsene i helga. Det sier seg selv: Dette er midt på sommeren - og politifolk har også ferie. Saken har høy prioritet, men hadde den skjedd på høsten ville vi nok hatt dobbelt så mange etterforskere på saken, sier politiførstebetjent Anne-Karin Hannevold i Oslo politidistrikt.

I praksis står politiet fortsatt uten spor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer