TRAGISK UTFALL: Politiet i Ohio så seg nødt til å skyte og drepe 48 eksotiske dyr etter at de ble sluppet løs. Her ligger de døde dyrene samlet opp på bakken. Dette bildet publiseres for første gang i dag. Foto: AP/Scanpix
TRAGISK UTFALL: Politiet i Ohio så seg nødt til å skyte og drepe 48 eksotiske dyr etter at de ble sluppet løs. Her ligger de døde dyrene samlet opp på bakken. Dette bildet publiseres for første gang i dag. Foto: AP/ScanpixVis mer

Politifolk ble angrepet av tigre og bjørner

Nå forteller politimennene om den dramatiske situasjonen da eksentrisk dyrehage-eier slapp løs løver, tigre, bjørner og ulver i Ohio i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politifolkene som ankom dyreparken der 48 eksotiske dyr hadde blitt sluppet løs, måtte skyte da blant annet løver, tigre og bjørner gikk til angrep på dem, melder nyhetsbyrået AP.

Da de kom fram så de dyr som lå bak forlatte biler og så tigre som kom ut av sine bur.

- Kom rett mot oss Blant annet var det en tiger og en svartbjørn som befant seg i samme innhegning, men med ulåst og åpen dør.

- Da jeg ba teamet trekke seg tilbake, kom tigeren ut av døra og rett mot oss, sier politibetjent Jay Lawhorne til AP.

Takket være rask reaksjonsevne fra politifolk kom ingen i Lawhornes team til skade etter at de skjøt tigeren.

Det ble unntakstilstand i byen Zanesville i Ohio i USA da dyrehage-eieren Terry Thompson åpnet burene deres på ettermiddagen 18. oktober. Thompson tok sitt eget liv etter at han åpnet burene.

- Lar ikke dyrene løpe fritt Vietnam-veteranen, krigspiloten og forretningsmannen Thompson sa til lokalavisa Zanesville Times Recorder at han elsket dyrene:

- Jeg lar ikke dyrene løpe fritt rundt. Jeg vil ikke gjøre noe som setter noen - inkludert meg selv og min kone - eller dyrene, i fare. Jeg har disse dyrene fordi jeg elsker dem og jeg er villig til å gjøre hva som helst for å ta vare på dem, sa han.

Politifolkene som ankom dyrehagen så liket av Thompson, men hadde ikke anledning til å nærme seg det for å sjekke tilstanden hans fordi en hvit tiger tilsynelatende skal ha spist av levningene hans, ifølge en rapport som ble sluppet i dag.

- Hadde en plan Rapporten vitner om en svært kaotisk situasjon der flere dyr kom urovekkende nært flere av politifolkene.

En av Thompsons ansatte ved dyrehagen forteller at han dagen før episoden skal ha vært opprørt etter problemer i ekteskapet og sa at han «hadde en plan».

Politifolkene ble tvunget til å drepe totalt 48 eksotiske dyr som følge av planen, og myndighetene forsvarer nå avgjørelsen om å skyte dyrene av hensyn til befolkningen.

Flere skoler ble også stengt som følge av frykt for de ville dyrene, og folk ble bedt om å holde seg innendørs.

SLAPP LØS EKSOTISKE DYR: Terry Thompson. Foto: AP/Zanesville Times Recorder, Chris Crook/Scanpix
SLAPP LØS EKSOTISKE DYR: Terry Thompson. Foto: AP/Zanesville Times Recorder, Chris Crook/Scanpix Vis mer