Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politifolk bruker lite tid på etterforske kriminalitet

Landets politifolk bruker bare en firedel av tida si på å etterforske kriminalitet og lovbrudd, viser en undersøkelse.

KARTLEGGING: Landets politifolk bruker bare en firedel av tida si på å etterforske kriminalitet og lovbrudd, viser en undersøkelse.
Foto: Tore Meek / Scanpix
KARTLEGGING: Landets politifolk bruker bare en firedel av tida si på å etterforske kriminalitet og lovbrudd, viser en undersøkelse. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets politifolk bruker bare en firedel av tida si på å etterforske kriminalitet og lovbrudd, viser en undersøkelse.

32,4 prosent av politifolkenes arbeidstid blir brukt på ordenstjeneste, mens 17,2 prosent går med til administrasjon, skriver Aftenposten.

Resten av tida benyttes til ulike sivile gjøremål, som utstedelse av pass og attester, påtalearbeid og ledelse.

Undersøkelsen omfatter 35 prosent av politiets ansatte i et representativt utvalg av politidistriktene, og den bygger på detaljert registrering gjennom én arbeidsuke i 2010.

Nå ligger undersøkelsen fra Politidirektoratet på justisminister Grete Faremos bord. Hun har varslet omlegging av ressursbruken.

Aftenposten avdekket fredag at det i dag er færre politiansatte enn i 2007, til tross for at politibudsjettet har økt fra 7,7 til 11 milliarder kroner i samme periode.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media