BLODIG ANGREP: Det har vært en rekke bombeangrep i Bagdad i dag. Foto: AP/Karim Kadim
BLODIG ANGREP: Det har vært en rekke bombeangrep i Bagdad i dag. Foto: AP/Karim KadimVis mer

Politifolk drept av selvmords-bomber

Minst fem mennesker er drept og 24 såret i en serie bombeangrep i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Minst fem mennesker er drept og 24 såret i en serie bombeangrep i den irakiske hovedstaden Bagdad søndag, opplyser sikkerhetsfolk. Det dødeligste angrepet skjedde utenfor en politististasjon i den sjiadominerte bydelen Amil.

Minst fire politifolk ble drept og tolv såret da en selvmordsbomber kom kjørende i en bil fullpakket med sprengstoff til politistasjonen, der en større gruppe politifolk var samlet til et vaktskifte, opplyser en kilde i det irakiske innenriksdepartementet.

I bydelen Allawi sentralt i Bagdad ble en elektriker drept da en magnetisk bombe som var festet til bilen hans, eksploderte. To andre ble såret i angrepet. I tillegg ble en rekke personer såret i flere veibombeangrep utenfor Bagdad i morgentimene søndag.

Stemningen i Irak har vært anspent siden parlamentsvalget for tre måneder siden, og landet har opplevd en ny bølge av angrep. Valget fikk ingen klare vinnere, og de har vært kraftig tautrekking mellom Iraks sjia- og sunnimuslimske og kurdiske fraksjoner om maktfordeling og dannelsen av en ny regjering.

Lørdag ble en folkevalgt politiker fra det største partiet, Iraqiya-listen til tidligere statsminister Iyad Allawi, skutt og drept utenfor sitt hjem i Mosul i Nord-Irak av ukjente gjerningsmenn. (NTB)