Politifolk drept av væpnede menn i Egypt

Bare timer før rettssaken mot Mohamed Mursi åpner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To egyptiske politifolk ble søndag kveld skutt og drept av væpnede menn nær Ismailia, bare timer før rettssaken mot landets styrtede president Mohamed Mursi åpner.

En tredje politimann ble såret i angrepet da det ble åpnet ild fra en bil mot en veisperring bemannet av politifolk på vestbredden av Suez-kanalen.

Siden Mursi ble styrtet av de militære i juli i år, et år etter at han ble valgt til president, har militante islamister nærmest daglig gjennomført angrep mot politifolk og soldater.

Islamistene, enkelte av dem med bånd til al-Qaida, har rettferdiggjort angrepene ved å vise til at landets sikkerhetsstyrker har drept over 1.000 Mursi-tilhengere siden kuppet.

Mandag må Mursi møte i retten, sammen med 14 andre ledere av Det muslimske brorskap, tiltalt for å ha oppmuntret til drap på demonstranter som hadde samlet seg utenfor presidentpalasset i desember i fjor.

Kuppmakerne og overgangsregjeringen de har innsatt, har siden kuppet tvangsoppløst Brorskapet og forbudt all aktivitet fra organisasjonen.

Det har resultert i dannelsen av en ny allianse der tidligere medlemmer av brorskapet er sentrale.

Antikupp-alliansen har varslet en fredelig markering utenfor Tora-fengselet i Kairo mandag, i forbindelse med rettssaken mot Mursi.

Kuppmakerne truer med å slå hardt ned på demonstrantene og har utkommandert 20.000 politifolk og soldater som skal vokte Kairos gater.

(NTB)