Politifolk drept i angrep på valgkontor i Kabul

Under to uker før valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To politifolk ble drept i et angrep på et valgkontor i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag, under to uker før valget i landet.

- En selvmordsbomber sprengte seg ved porten til et regionalt valgkontor klokken 11.35 vest i Darulaman-distriktet. Deretter gikk flere andre til angrep og inn i bygningen, sier en talsmann for politiet i Kabul, Hashmat Estanakzai.

To politifolk ble drept, og i de påfølgende kampene ble fem av angriperne, som trolig tilhørte Taliban, også drept. Taliban hevdet å stå bak angrepet i en erklæring på en nettside.

Angrepet skjedde nær boligen til den afghanske presidentkandidaten Ashraf Ghani, og det ble først antatt at angrepet var rettet mot ham. Men Ghani selv skal ikke ha vært hjemme.

Ghani er en av favorittene ved presidentvalget 5. april. Han har valgt den tidligere krigsherren Abdul Rashid Dostum som sin visepresidentkandidat.

I tillegg til å være politiker, er Ghani en kjent akademiker. Han har tidligere jobbet for Verdensbanken og har også vært landets finansminister. Etter den amerikanskledede invasjonen i 2001 ledet han et økonomisk reformprogram for å få landet på fote igjen etter flere år med Taliban-styre.

(NTB)