Politifolk etterforskes i Lindh-saken

Over 200 politifolk i Sverige kan bli tiltalt for ulovlig kikking i datadokumenter i forbindelse med etterforskningen av drapet på Anna Lindh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge sjefanklager Christer Ekelund i Stockholm omfatter den foreløpige etterforskningen 230 polititjenestemenn over hele Sverige. De skal ha gått inn i ulike hemmelige dataregistre og søkt etter informasjon om mannen som er siktet for drapet, og 35-åringen som først ble arrestert.

Ifølge Sydsvenska Dagbladet ble overtrampet oppdaget etter en intern kartlegging av hvordan politiets datasystem ble brukt etter drapet på den svenske utenriksministeren 10. september i fjor.

- At de har vært inne i registrene og søkt er klarlagt. Spørsmålet er om de var tildelt arbeidsoppgaver som motiverte søkene eller ikke, sier Ekelund.

Politifolkene som eventuelt blir funnet skyldige i ulovlig datasnoking vil bli ilagt bøter, opplyser han.

Fredag ble det også kjent at den siktede Mijalo Mijailovic, som har tilstått drapet, fulgte etter Anna Lindh i minst 14 minutter før han stakk henne ned. Det viser overvåkingskameraene på kjøpesenteret NK, der knivstikkingen skjedde. Drapet kan derfor ikke ha vært en ren impulshandling, slik Mijailovic hevder, skriver Svenska Dagbladet.

(NTB)