- KAMP PÅ LIV OG DØD:  Den da 24 år gamle mannen hoppet over skranken til venstre, og fikk fyrt av et skudd med den ene politimannens våpen. Foto: Rogaland politidistrikt.
- KAMP PÅ LIV OG DØD: Den da 24 år gamle mannen hoppet over skranken til venstre, og fikk fyrt av et skudd med den ene politimannens våpen. Foto: Rogaland politidistrikt.Vis mer

Politifolk får 25 000 i erstatning etter å ha blitt truet på jobb

Dom i Stavanger tingrett: - En kamp på liv og død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25 år gammel mann som i fjor sommer klarte å fyre av et skudd med en pistol som var i hylsteret til en politibetjent, er i Stavanger tingrett dømt til ubetinget fengsel i ett år og fem måneder.

90 dager av straffen gjøres betinget med prøvetid på to år. Straffen er i tråd med aktors påstand. 25-åringens forsvarer, Brynjar Meling, la ned påstand om frifinnelse, skriver Stavanger Aftenblad.

Tre politimenn var innblandet i situasjonen som utspant seg rundt klokka 22.15 tirsdag 28. juli i fjor rett etter vaktskifte. Derfor var den ene i sivil.

- Politimennene som var involvert i dette, oppfattet situasjonen som en kamp på liv og død, heter det i dommen.

De tre er tilkjent oppreisningserstatning på 25 000 kroner hver.

Den daværende 24 år gamle mannen avfyrte et skudd på politihuset i Stavanger. Han erkjenner at han hoppet over skranken og begynte å slåss med en av de tre betjentene. Han erkjenner også at han klarte å få en finger ned i våpenhylsteret til en av politimennene og fyre av et skudd.

- Håpet å bli skutt
Politimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt betegnet overfor Dagbladet hendelsen som en av de alvorligste episodene inne på en norsk politivakt siden 1980-tallet.

Da plasserte en mann eksplosiver inne på Grønland politistasjon i Oslo.

Men 25-åringen nekter straffskyld og hevdet i retten at han var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Han sa at han ikke ønsket å skade noen, men at han hoppet over skranken fordi han hadde et håp om at politiet dermed ville skyte ham.

25-åringen er tidligere dømt fire ganger, hovedsakelig for vold og trusler.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram