Politifolk får 25 000 i erstatning etter å ha blitt truet på jobb

Dom i Stavanger tingrett: - En kamp på liv og død.

- KAMP PÅ LIV OG DØD:  Den da 24 år gamle mannen hoppet over skranken til venstre, og fikk fyrt av et skudd med den ene politimannens våpen. Foto: Rogaland politidistrikt.
- KAMP PÅ LIV OG DØD: Den da 24 år gamle mannen hoppet over skranken til venstre, og fikk fyrt av et skudd med den ene politimannens våpen. Foto: Rogaland politidistrikt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 25 år gammel mann som i fjor sommer klarte å fyre av et skudd med en pistol som var i hylsteret til en politibetjent, er i Stavanger tingrett dømt til ubetinget fengsel i ett år og fem måneder.

90 dager av straffen gjøres betinget med prøvetid på to år. Straffen er i tråd med aktors påstand. 25-åringens forsvarer, Brynjar Meling, la ned påstand om frifinnelse, skriver Stavanger Aftenblad.

Tre politimenn var innblandet i situasjonen som utspant seg rundt klokka 22.15 tirsdag 28. juli i fjor rett etter vaktskifte. Derfor var den ene i sivil.

- Politimennene som var involvert i dette, oppfattet situasjonen som en kamp på liv og død, heter det i dommen.

De tre er tilkjent oppreisningserstatning på 25 000 kroner hver.

Den daværende 24 år gamle mannen avfyrte et skudd på politihuset i Stavanger. Han erkjenner at han hoppet over skranken og begynte å slåss med en av de tre betjentene. Han erkjenner også at han klarte å få en finger ned i våpenhylsteret til en av politimennene og fyre av et skudd.

- Håpet å bli skutt Politimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt betegnet overfor Dagbladet hendelsen som en av de alvorligste episodene inne på en norsk politivakt siden 1980-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer