Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politifolk føler seg uthengt

Politiet i Oslo føler seg mistenkeliggjort og uthengt som potensielle sexforbrytere. Årsaken er at advokaten til den 52 år gamle suspenderte politisjefen som blottet seg, hevder at ugjerningen kanskje kan forklares med mannens jobb som sedelighetsetterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiførstebetjentens forsvarer er advokat Ellen Haugsrud, som i nærmere ti år var en av de fremste lederne ved Oslo politikammer.

- For politiet er det helt avgjørende at påstandene om at jobben kan ha gjort politiførstebetjenten til blotter ikke blir stående som en ubesvart sannhet, sier kriminalsjef Roger Andresen.

- En politimann blir ikke blotter fordi han etterforsker andre blottere.

Krasse
reaksjoner

Andresen sier at både etterforskerne og tidligere ansatte ved sedelighetsavsnittet ved politikammeret har reagert kraftig på påstandene.

- Flere føler seg uthengt som potensielle seksuelle overgripere, når slike påstander blir kastet ut. Virkeligheten er at det ikke finnes fnugg av grunnlag for slike påstander.
Andresen legger ikke skjul på at det er normalt med menneskelige reaksjoner for etterforskere som opplever traumatiske hendelser.

- Selvfølgelig kan en etterforskning være belastende, men det er ingen holdepunkter for å antyde at man blir kriminell av å etterforske kriminalitet, sier kriminalsjef Roger Andresen.

Overfor Dagbladet understreker kriminalsjefen at politiet i Oslo er svært nøye når de plukker ut tjenestemenn til å jobbe med sedelighetssaker.

Uthengt

- Er det ikke slik at politiet reagerer voldsomt fordi det er en tidligere politisjef som framsetter påstadene?
- Vi reagerer utelukkende på at det blir framsatt påstander som det ikke finnes dekning for. Virkeligheten er at en hel gruppe etterforskere blir uthengt som potensielle sedelighetsforbrytere, sier Andresen.

Hele Norges coronakart