Politifolk føler seg uthengt

Politiet i Oslo føler seg mistenkeliggjort og uthengt som potensielle sexforbrytere. Årsaken er at advokaten til den 52 år gamle suspenderte politisjefen som blottet seg, hevder at ugjerningen kanskje kan forklares med mannens jobb som sedelighetsetterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiførstebetjentens forsvarer er advokat Ellen Haugsrud, som i nærmere ti år var en av de fremste lederne ved Oslo politikammer.

- For politiet er det helt avgjørende at påstandene om at jobben kan ha gjort politiførstebetjenten til blotter ikke blir stående som en ubesvart sannhet, sier kriminalsjef Roger Andresen.

- En politimann blir ikke blotter fordi han etterforsker andre blottere.

Krasse reaksjoner

Andresen sier at både etterforskerne og tidligere ansatte ved sedelighetsavsnittet ved politikammeret har reagert kraftig på påstandene.

- Flere føler seg uthengt som potensielle seksuelle overgripere, når slike påstander blir kastet ut. Virkeligheten er at det ikke finnes fnugg av grunnlag for slike påstander. Andresen legger ikke skjul på at det er normalt med menneskelige reaksjoner for etterforskere som opplever traumatiske hendelser.

- Selvfølgelig kan en etterforskning være belastende, men det er ingen holdepunkter for å antyde at man blir kriminell av å etterforske kriminalitet, sier kriminalsjef Roger Andresen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer